Istoric | Geografie | Monografie | Stema |   Însemne  
  Comunicate | Autorități | Legislație | Sesizări |   Cultura   
home > cultura > biblioteca judeteana
 
 Hotărâri
 Dispoziții
 Organigramă
 Regulamente
 Buget
 Instituții subordonate
 Servicii publice deconcentrate
 Primării
 Instituția Prefectului
 e-guvernare

SALA DE LECTURA GENERALA "MIHAI EMINESCU"

Sala de lectura Servirea cititorilor

     Sala de lectura generala este situata in sediul central al bibliotecii, din strada George Enescu, la etajul doi, destinat cititului si studiului individual. Dispune, asadar, de 74 de locuri la mese de lectura, un post de distribuire a cartilor si de supraveghere si control, precum si de rafturi destinate in special lucrarilor de referinta, periodicelor, STAS-urilor; intr-un cuvânt, este depozitara tuturor achizitiilor de carte, intr-un singur exemplar, facute de institutie, având, deci, si rol de pastrare si conservare in acest sens.Accesul in sala de lectura se face pe baza permisului de intrare eliberat la inscrierea ca cititor al bibliotecii; permisul este valabil pe o perioada de 5 ani, cu conditia sa fie vizat la inceputul fiecarui an calendaristic.
     Sala de lectura pune la dispozitia utilizatorilor un bogat fond de carte - aproximativ 150 de mii de volume - din toate domeniile. Achizitiile facute tin seama de necesitatile categoriilor socio-profesionale deservite, atât la nivelul orasului cât si al judetului nostru, si, nu in ultimul rând, de alocatiile bugetare de care dispunem. Bogatul fond de referinta este reprezentat de numeroase dictionare, lexicoane, enciclopedii - in limbile româna, maghiara, engleza, franceza, germana, etc.-extrem de utile in informarea si documentarea utilizatorilor. La sala de lectura, lucrarile de arta, monografiile, atlasele, colectiile de legi si decrete ( Monitoarele Oficiale) , ziarele si revistele completeaza si raspund solicitarilor zilnice ale locuitorilor orasului.Fiind o constructie in timp, in mod evident mijloacele traditionale de activitate se impletesc cu cele moderne. Mijloacele traditionale folosite in informarea utilizatorilor in legatura cu serviciile pe care le putem oferi sunt deja cunoscute; avem in vedere, in acest sens, cataloagele de biblioteca - alfabetic si sistematic, - indexul alfabetic al catalogului sistematic, buletinul "Carti noi", editat la fiecare doua luni, indexul tematic pentru legislatia inscrisa in Monitorul Oficial, fisele preliminarii pentru evidenta publicatiilor periodice.
     Mijloacele moderne - respectiv calculatoarele - faciliteaza gasirea informatiei pentru achizitiile ulterioare anului 1995; in acelasi sens, trebuie mentionat si programul Lex, introdus cu toate modificarile la zi.