R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 151
din 29 noiembrie 2005
privind aprobarea modelului legitimației de consilier județean și al semnului distinctiv al calității de consilier


Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere expunerea de motive nr. 14.869/22.11.2005 la proiectul de hotărâre privind aprobarea modelului legitimației de consilier județean și al semnului distinctiv al calității de consilier, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În baza prevederilor art.8 din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali,
Potrivit prevederilor art.2 și 3 din HG.nr.282/2005 privind stabilirea modelului legitimației pentru aleșii locali și a modelului semnului distinctiv al calității acestora;
În temeiul dispozițiilor art.109, alin.1 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște :

Art.1. Se aproba modelul legitimației și al semnului distinctiv al calității de consilier, potrivit anexelor 1 și 2, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Cheltuielile pentru confecționarea legitimației și a semnului distinctiv de consilier județean se suportă din bugetul propriu.
Art.3. Legitimația și semnul distinctiv de consilier județean ales în județul Mureș, astfel cum au fost aprobate, se dețin și se utilizează în condițiile Legii nr.393/2004 privind statutul aleșilor locali.
Art.4. De aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri se încredințează Direcția Juridică și Administrație Publică și Direcția Economică.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Nr. 14869/22.11.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea modelului legitimației și al semnului distinctiv al calității de consilier județean

Legea nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali prevede că pentru consilierii în funcție ai Consiliului Județean se eliberează o legitimație care atestă calitatea de membru al consiliului, semnată de președintele Consiliului Județean.
Consilierii județeni primesc, totodată, un semn distinctiv al calității lor de reprezentanți aleși ai colectivității locale, pe care au dreptul să îl poarte pe întreaga durată a mandatului.
Prin Hotărârea Guvernului nr.282/2005 au fost aprobate atât modelul legitimației și al semnului distinctiv, cât și materialele din care vor fi confecționate și caracteristicile acestora.
Astfel, materialul pe care se face tipărirea va fi alb, iar literele vor fi negre. Caracterele tipografice pentru litere nu sunt obligatorii, dar se recomandă utilizarea a cel mult două caractere, cu aspect sobru, menținând diferențierea de mărime și îngroșare prezentate în anexele la proiectul de hotărâre.
Materialele utilizate pentru confecționarea legitimațiilor vor fi, în funcție de posibilități, astfel:
a) hârtie albă satinată sau carton subțire alb satinat pentru tipărire, lipite pe cartonul pe a cărui revers s-a cașerat în prealabil pânză impregnată, mată sau lucioasă, având culoarea negru, albastru închis (bleumarin) sau vișiniu închis;
b) carton satinat, alb pe fața destinată tipăririi și având pe revers culoarea alb, negru, albastru închis (bleumarin) sau vișiniu închis, cartonul fiind tratat după tipărire prin laminare în folie transparentă, după unul din procedeele utilizate în prezent în acest scop;
c) material plastic flexibil alb cu grosimea de 0,3 - 0,5 mm, urmând, în rest, recomandările de la litera b).
Legitimațiile vor avea lungimea de 80 mm și lățimea de 55 mm.
Semnul distinctiv va fi sub forma unei insigne ce va fi confecționată din
tombac, argintată, având forma unui scut, cu dimensiunile de 24/28 mm, pe care sunt marcate culorile drapelului României, stema județului, denumirea județului și calitatea de consilier județean.
Având în vedere motivele expuse, supunem spre aprobare proiectul de hotărâre anexat.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emoke