BELCIUG ALEXANDRA MARIA

Absolventã a Universitãţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie-Filozofie, secţia Psihopedagogie specialã, în anul 1970.
Este lector universitar, doctor în ştiinţele educaţiei.
Ca elevã a Liceului Mihai Eminescu din Cluj, participã la orele de specialitate ale Liceului de Artã. În timpul facultãţii frecventeazã atelierele secţiei de arte plastice, ale Institutului Pedagogic, fiind îndrumatã de profesorul Teodor Botiş. Între anii 1966-1969 urmeazã cursurile Şcolii de Artã din Cluj, secţia picturã, la clasa profesorului Ştefan Mathe.
Dupã anul 1970, când se stabileşte la Târgu-Mureş, este prezentã cu lucrãri de picturã în ulei, pastel şi acuarelã, în peste 50 de expoziţii colective şi de grup. În anii `70 activeazã în cadrul Atelierului Artistic Radio, expunând lucrãri şi participând la dezbateri pe teme artistice. A avut douã expoziţii personale în Sala ,,Unirea” în anii 1980 şi 2006.
Este membrã a Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş din anul 1977. A fost membru în Consiliul de conducere A.A. P. Mureş, ca secretar şi vicepreşedinte.

 


<<Balasz KlaraBogătean Călin >>