ALECU GABRIELA

Este absoventã a Facultãţii de Petrol şi Gaze Ploieşti, promoţia 1989, inginer proiectant în domeniul gazelor naturale.
În anul 2002 a absolvit cursurile Şcolii populare de Arte, Târgu-Mureş, secţia picturã, clasa profesoarei Lucia Cãlinescu şi devine membru al A.A.P. Mureş. Tehnica preferatã de lucru este pictura în ulei. În cei trei ani de şcoalã a pictat şi icoane pe sticlã şi pe lemn, aflând astfel tainele tehnicilor de lucru pe sticlã şi lemn.
În cadrul Asociaţiei, a participat cu lucrãri la expoziţiile de grup organizate la galeria „Unirea” din Târgu-Mureş, la Saloanele de primãvarã, Saloanele de iarnã, expoziţii ale ”Taberei de creaţie de la Sovata”, expoziţii de icoane, expoziţii în Cetate. cu ocazia ,,Zilelor târgumureşene”.
Artista a avut trei expoziţii personale în anii 2003, 2004 şi 2005 la sala „Unirea” a AAP Mureş. În cursul anului 2004, a organizat expoziţii personale la BCR Tg-Mureş şi la Muzeul de Istorie din Turnul cu Ceas Sighişoara.
Momentele artistice au fost semnalate în presa scrisã şi audio-vizualã.
Artista a luat parte la taberele de creaţie din Sovata, Cund, Şincai, Deda şi Lunca Bradului, organizate de iubitorii de artã din judeţul Mureş, sub îndrumarea artiştilor profesionişti Vasile Mureşan şi Mihai Frunzã.
Parte din lucrãrile autoarei se gãsesc în colecţii personale din ţarã şi de peste hotare.

 


<< Alecu Erica Astalus Ioan >>