ROMÁNIA
MAROS MEGYE
MEGYEI TANÁCS

 

55 sz. H A T Á R O Z A T
2004 december 16
mely alapján meghatározzák a havi alaptarifákat, nm-ként, más helységeknek, mint lakóházak, melyeket a kereskedelmi társaságok, önálló intézmények és közintézmények alkalmaznak, kik olyan ingatlanokat igazgatnak, melyek a Maros Megyei közterűlet, vagy magántulajdonban vannak

 

A Maros Megyei Tanács,
Átvizsgálva a 11877 / 2004.11.7 sz. okok kifejtését, kiadva a Költségvetési - Penzűgyi és Gazdasági Támogatási Osztály által,
A 215 / 2001 sz. Törvény , 104 sz. f. betü és 109 sz. rendeletei alapján, mely a helyi közigazgatásra vonatkozik,

Határozza :

1.Szakasz. Azoknak a helyeségeknek, melyek a közterülethez tartoznak, vagy magántulajdonban vannak és más rendeltetésre szolgálnak, mint lakóhely, igazgatva kereskedelmi társaságok, önnáló intézmények és közintézmények által, kiknek szerzödéseiket meghosszabitják a törvény értelmében, a havibért,a helység nm-ként, jelen határozat melléklete alapján szabják meg.

2.Szakasz. A felszabadult helységeket, melyek más rendeltetésre szolgálnak, mint lakóhely, bérelni lehet, kizárolag nyilvános árverés alapján, a törvény értelmében.Jelen határozat mellékletében megszabott tarifák, a bér árverésének indulási alapja. Kivételt képeznek a fentientöl azok a helységek, melyeket állami közintézményeknek adnak bérbe, a pártok és alapitványok, vagy non-profit egyesületek, melyeket árverés nélkül adnak bérbe, jelen határozat mellékletében megszabottak alapján.
Azoknál a szerzödéseknél, melyeket az 1.sz. rendeletei alapján, árverés alapján kötnek meg, a bért félévenként számolják ujra, az inflációtol függöen. Azoknál a helységeknél, ahol a szerzödés jelen határozat elrendelése elött meg volt kötve, a bérek behajtását 2005 január 1-töl kezdik, de nem lehetnek kisebbek mint a jelen határozat mellékletében megszabottak.

3.Szakasz. A haszonbér mértékét azokra a helységekre, melyek rendeltetése nem lakóhely , ahol termelési, vagy szolgáltatási eszközök is vannak, a következök fügvényében szabják meg : az amortizáció mértéke, évi RK hányadék, a vagyon nyilvántartásának hányadéka, a telek adója, az épület adója és a nyeresség hányadéka.

4.Szakasz. A fötevékenység tarifáját a következö helységekre alkalmazzák : kéziraktárok, raktárnak berendezett alagsorok és pincék, illemhelyek, mellékhelységek, elöcsarnokok, lomtárak és más hasonló helységek.

5. Szakasz. A bérelt helységek tevékenységének változtatása, albérletbe adása, vagy az épitkezési struktúra változtatására, szügséges a tulajdonos beleegyezése.A bért a változtatások függvényében számolják újra.

6. Szakasz. Azokban a helységekben, ahol sérült személyek, habórú vétéránjai, utódnyugdijban részesülö háború özvegyek, az 1989 decemberi Foradalom harcosai, politikai foglyok és jótékonykodó egyesületek, vagy emberjóg védelmi szervezetek, a bér megszabásánál , a teljes bér 50 % -os kedvezményében részesülnek.

7. Szakasz. Jelen határozat mellékletében megszabott tarifákat 2005 január 1-töl alkalmazzák, idöpont melytöl a 86 / 2003 december 16 sz.Határozat hatálytalanitva lessz.

8. Szakasz. Jelen határozat végrehajtására a Költségvetési - Penzűgyi és Gazdasági Támogatási Osztály felelös.

9. Szakasz. Jelen határozatot a Költségvetési - Penzűgyi és Gazdasági Támogatási Osztály tudómására hozzák, valamint azoknak a kereskedelmi társaságoknak, önnáló válalatoknak és közintézményeknek, kik a Maros megyei közterületben és magánterületben lévö ingatlanokat igazgatnak.

 

E L N Ö K
Lokodi Edita Emöke
  Ellenjegyzi
F Ö T I T K Á R
Toganel Ioan