R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.183
din 19 decembrie 2013
privind stabilirea măsurilor necesare pentru închirierea unor spații din imobile ce aparțin domeniului public al județului Mureș, aflate în administrarea Spitalului Clinic Județean Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.21305/2013 a Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art.14, 15 și 16 din Legea nr.213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit.c) și art.97 alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă închirierea prin licitație publică a spațiilor în suprafață de 65,7 mp din imobile ce aparțin domeniului public al județului Mureș, aflate în administrarea Spitalului Clinic Județean Mureș.
Art.2. Spațiile menționate la art.1 sunt identificate în anexele nr. 1 - 10, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3. (1) Spitalul Clinic Județean Mureș, în calitate de administrator al imobilelor în care sunt situate spațiile ce fac obiectul închirierii, îi revine competența organizării licitației și încheierii actului juridic, cu respectarea dispozițiilor legale.
(2) Perioada de închiriere și prețul minim de pornire la licitație vor fi stabilite de Spitalul Clinic Județean Mureș, cu respectarea dispozițiilor legale și în raport de nevoile concrete ale spitalului.
Art.4. Spitalul Clinic Județean Mureș va vira la bugetul Consiliului Județean cota de 50% din sumele încasate din închirierea spațiilor.
Art.5. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș și Spitalului Clinic Județean Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Compartiment Patrimoniu și Servicii Publice
Nr. 21305 din 13 decembrie 2013

EXPUNERE DE MOTIVE
privind stabilirea măsurilor necesare pentru închirierea unor spații din imobile ce aparțin domeniului public al județului Mureș, aflate în administrarea Spitalului Clinic Județean Mureș

Imobilele în care își desfășoară activitatea Spitalul Clinic Județean Mureș fac parte din domeniului public al județului, în baza Hotărârii de Guvern nr.867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei în domeniul public al județelor și în administrarea consiliilor județene respective, fiind administrate de către Spitalul Clinic Județean Mureș în baza Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr. 7/2009.
Întrucât, prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.102/2006 au fost modificate prevederile art.2 ale Hotărârii nr.34/2003 privind darea în administrare a imobilelor preluate în domeniul public județean în baza Hotărârii Guvernului României nr.867/2002, în sensul că terenurile și clădirile transmise în administrare pot fi folosite în vederea desfășurării propriilor activități, acestea neputând face obiectul unor acte juridice încheiate de titularii dreptului de administrare cu agenți privați, precum închirierea, concesionarea, comodatul, asocierea în participațiune, darea în folosință sau diverse parteneriate, Spitalul Clinic Județean Mureș prin adresa nr. 21305/2013, solicită acordul pentru închirierea unor spații din incinta acestor imobile în vederea amplasării unor automate pentru cafea, a unui chioșc de ziare, chioșcuri pentru comercializarea de produse alimentare, de patiserie și cosmetice, spațiu pentru xerox.
În adresa mai sus menționată ne specifică locațiile spațiilor care fac obiectul închirierii, destinația, precum și suprafața acestor spații.
Spațiile în cauză sunt identificate în cele 10 ANEXE care fac parte integrantă din hotărâre.
Potrivit prevederilor art.14 și 15 din Legea nr.213/1998, închirierea bunurilor proprietate publică a județului se aprobă prin hotărâre a consiliului județean, și se face prin licitație publică, în condițiile legii.
Articolul 16 al legii mai sus menționate, prevede că în cazul în care titularul dreptului de administrare încheie contractul de închiriere, acesta are dreptul la o cotă parte între 20-50% din sumele încasate din închiriere, stabilită de Consiliul Județean prin hotărâre, diferența urmând a fi virată la bugetul Consiliului Județean.
Menționăm faptul că este oportună aprobarea închirierii acestor spații pentru serviciile mai sus invocate, sumele încasate ducând la creșterea veniturilor atât la bugetul propriu al Spitalului cât și la bugetul Consiliului Județean.
Față de cele arătate, supunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre

DIRECTOR
Bartha Iosif