R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 150
din 26 septembrie 2013
pentru modificarea HCJ nr.58/2013 privind solicitarea adresată Consiliului Local al Comunei Vînători pentru trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Vînători și din administrarea Consiliului Local Vînători în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.17.928/19.09.2013 a Direcției Economice, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile Legii cadastrului și publicității imobiliare nr.7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 9 din Legea nr.213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările și completările ulterioare, precum și cele ale art.867 și 868 din Codul civil,
În temeiul prevederilor art.91 alin. (1) lit. "c" coroborate cu cele ale art.97 alin. (1) din Legea 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.I. Alin. (1) al art.1 din Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.58/11 aprilie 2013 se modifică și va avea următorul cuprins:
"Art.1.(1) Se solicită Consiliului Local Vînători trecerea imobilului situat în localitatea Archita - clădire și teren aferent în suprafață de 748 mp, din domeniul public al comunei Vînători și din administrarea Consiliului Local Vînători, în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș."
Art.II. Anexa la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.58/11 aprilie 2013 se modifică și se înlocuiește cu anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.III. Prezenta hotărâre se comunică Consiliului Local Vînători, Direcției Economice și Direcției Amenajare Teritoriu și Urbanism, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Compartiment Patrimoniu
și Servicii Publice
Nr. 17.928 din 19 septembrie 2013

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre pentru modificarea HCJ nr.58/2013 privind solicitarea adresată Consiliului Local al Comunei Vînători pentru trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Vînători și din administrarea Consiliului Local Vînători în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș

Consiliul Județean Mureș a identificat un imobil situat în localitatea Archita, aparținând domeniului public al comunei Vînători, care ar putea fi amenajat pentru înființarea unui centru de sănătate multifuncțional, fără personalitate juridică, în structura Spitalului Clinic Județean Mureș, în vederea asigurării de servicii medicale atât pentru comunitatea locală cât și pentru colectivitățile limitrofe. În acest sens, prin Hotărârea nr.58/2013, a solicitat Consiliului Local al Comunei Vînători trecerea imobilului situat în localitatea Archita, identificat ca fiind corespunzător pentru această activitate, din domeniul public al comunei Vînători și din administrarea Consiliului Local Vînători în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș.
Prin Hotărârea nr.12/2013 Consiliul Local Vînători, ținând seama de solicitarea Consiliului Județean, precum și de prevederile art.52 din O.G. nr.70/2002 privind administrarea unităților sanitare publice de interes județean și local, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu cele ale art.2, alin.(2) din Normele metodologice de organizare și funcționare a centrelor de sănătate multifuncționale aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr.1144/20111, potrivit cărora la propunerea autorităților care dețin managementul spitalicesc, pot fi înființate centre de sănătate multifuncționale, ca unități fără personalitate juridică, în structura spitalelor județene, municipale sau orășenești, a aprobat trecerea în domeniul public al județului și în administrarea Consiliului Județean a imobilului în cauză. Ulterior cuprinderii în domeniul public al județului Mureș a fost demarată procedura de intabulare a dreptului de proprietate publică asupra imobilului în favoarea acestuia. În urma măsurătorilor efectuate pentru întocmirea documentației cadastrale necesare intabulării, s-a constatat că terenul îngrădit aferent acestui imobil este de 748 mp și nu de 609mp cum figura în actele primăriei, în solicitarea Consiliului Județean precum și în Hotărârea Consiliului local Vînători nr. 12/2013 de transmitere a imobilului în domeniul public al județului.
Astfel este imperios necesar modificarea acestor acte administrative pentru a corespunde realității. În acest sens propunem modificarea HCJ nr.58/2013 privind solicitarea adresată Consiliului Local al Comunei Vînători pentru trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Vînători și din administrarea Consiliului Local Vînători în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș.
Având în vedere cele expuse, supunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre

DIRECTOR
Bartha Iosif