R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.125
din 25 iulie 2013
pentru modificarea anexei la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.60/2012 privind constituirea comitetului de organizare UNESCO pentru monumentul istoric "Saschiz, sat cu biserică fortificată din Transilvania"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.14.012/18.07.2013 a Direcției Amenajarea Teritoriului și Urbanism pentru modificarea anexei la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.60/2012 privind constituirea comitetului de organizare UNESCO pentru monumentul istoric "Saschiz, sat cu biserică fortificată din Transilvania", adresa nr.11.201 / 12.06.2013, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art.9 și 10 ale Hotărârii Guvernului nr. 1268 / 2010 privind aprobarea Programului de protecție și gestiune a monumentelor istorice înscrise în Lista patrimoniului mondial UNESCO, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art.97 alin.(1) din Legea nr.215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Anexa la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.60/2012 privind constituirea comitetului de organizare UNESCO pentru monumentul istoric "Saschiz, sat cu biserică fortificată din Transilvania", se modifică și se înlocuiește cu anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Prezenta hotărâre se comunică persoanelor și instituțiilor menționate în anexă, precum și Arhitectului-Șef din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 14.012 din 18.07.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru modificarea anexei la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.60/2012 privind constituirea comitetului de organizare UNESCO pentru monumentul istoric "Saschiz, sat cu biserică fortificată din Transilvania"

Județul Mureș figurează în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO cu următoarele monumente istorice: Saschiz, sat cu biserică fortificată din Transilvania (anul înscrierii 1999, cod 596) și Centrul Istoric Sighișoara (anul înscrierii 1999, cod 902).
Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.60/2012 s-a aprobat componența Comitetului de Organizare UNESCO monumentul istoric "Saschiz, sat cu biserică fortificată din Transilvania", în care doamna arh. Csortan Ilona a fost numită în calitate de coordonator al acestui monument istoric. Prin adresa înregistrată la Consiliul Județean Mureș cu nr.11.204 din 12.06.2013, doamna arh. Csortan Ilona a solicitat retragerea din acest comitet.
Față de cele mai sus prezentate și în considerarea prevederilor art.9 din Hotărârea Guvernului nr. 1268 / 2010 privind aprobarea Programului de protecție și gestiune a monumentelor istorice înscrise în Lista patrimoniului mondial UNESCO, cu modificările și completările ulterioare,
Propunem numirea domnului arh. Șipoș Răzvan Cornel - consilier pentru urbanism și amenajarea teritoriului al președintelui Consiliului Județean Mureș - în calitate de coordonator al monumentului istoric "Saschiz, sat cu biserică fortificată din Transilvania" și înlocuirea cu acesta a doamnei arh.Csortan Ilona din Comitetului de Organizare UNESCO pentru monumentul istoric "Saschiz, sat cu biserică fortificată din Transilvania".
În acest sens, supunem spre aprobare modificarea anexei la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.60/2012, conform proiectului de hotărâre anexat.

 

VICEPREȘEDINTE
Ovidiu Dancu

ARHITECT ȘEF
Preotu Mariana