R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 75
din 30 mai 2013
pentru completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.42/2001 privind însușirea inventarului domeniului public al județului Mureș, cu modificările și completările ulterioare

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.9074/2013 prezentată de Direcția Economică, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile Legii nr.213/1998 privind bunurile proprietate publică cu modificările și completările ulterioare, a Hotărârii Consiliului Local Vînători nr. 12/2013 privind aprobarea trecerii unui imobil din domeniul public al comunei Vînători și din administrarea Consiliului Local Vînători în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș, precum și Protocolul de predare preluare nr.1520/8209/09.05.2013 încheiat între Primăria Vînători și Consiliul Județean Mureș,
În temeiul prevederilor art.91, alin.(1) lit. c), și art.97, alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Anexa la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.42/2001 privind însușirea inventarului domeniului public al județului Mureș, cu modificările și completările ulterioare, se completează după cum urmează:
a) secțiunea I "Bunuri Imobile", se completează prin introducerea unei poziții noi cu nr.794, reprezentând "imobil situat în localitatea Archita - clădire și teren aferent în suprafață de 609 mp", identificat în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Direcția Amenajare Teritoriu și Urbanism din cadrul Consiliului Județean Mureș răspunde de întocmirea documentației de intabulare a imobilului menționat la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice și Direcției Amenajare Teritoriu și Urbanism din cadrul Consiliului Județean Mureș care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 9074/ 22.05.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru completarea Anexei la H.C.J. nr.42/2001 privind însușirea inventarului domeniului public al județului Mureș, cu modificări și completări ulterioare

Prin Hotărârea nr.58/2013, Consiliul Județean Mureș a aprobat solicitarea adresată Consiliului Local Vînători privind trecerea unui imobil, situat în localitatea Archita - clădire și teren aferent în suprafață de 609 mp, înscris în CF nr.50536 Vînători, nr. top 22 și 23, din domeniul public al comunei Vînători și din administrarea Consiliului Local Vînători în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș. Acest imobil urmând a fi amenajat pentru înființarea unui centru de sănătate multifuncțional, ca unitate sanitară fără personalitate juridică în structura Spitalului Clinic Județean Mureș, în vederea asigurării furnizării de servicii medicale atât pentru comunitatea locală cât și pentru colectivitățile limitrofe.
ținând cont de prevederile Legii nr.213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu cele ale art.1 din Ordonanța Guvernului nr.70/2002, potrivit cărora terenurile și clădirile în care își desfășoară activitatea unitățile sanitare publice de interes județean, fac parte din domeniul public județean și având în vedere necesitatea asigurării unor servicii medicale adaptate nevoilor comunității locale, prin Hotărârea nr.12/18.04.2013, Consiliul Local Vînători a aprobat transmiterea imobilului mai sus menționat în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș.
Între Primăria Vînători și Consiliul Județean Mureș s-a încheiat protocolul de predare preluare a imobilului - construcție și teren aferent în suprafață de 609 mp, situat în localitatea Archita, comuna Vînători, nr.1520/8209/09.05.2013.
În aceste condiții, se impune completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Județean nr.42/2001 privind însușirea inventarului bunurilor care fac parte din domeniul public al județului Mureș, cu o nouă poziție, respectiv poziția 794.

Având în vedere motivele prezentate mai sus, supunem spre dezbatere și aprobare, proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
DIRECTOR EXECUTIV
Bartha Iosif