R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.58
din 11 aprilie 2013
privind solicitarea adresată Consiliului Local al Comunei Vînători pentru trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Vînători și din administrarea Consiliului Local Vînători în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.6544/09.04.2013 a Direcției Juridice și Administrație Publică, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art. 9 din Legea nr.213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările și completările ulterioare, precum și cele ale art.867 și 868 din Codul civil,
În temeiul prevederilor art.91 alin. (1) lit. "c" coroborate cu cele ale art.97 alin. (1) din Legea 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. (1) Se solicită Consiliului Local Vînători trecerea unui imobil situat în localitatea Archita - clădire și teren aferent în suprafață de 609 mp, din domeniul public al comunei Vînători și din administrarea Consiliului Local Vînători în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș.
(2) Datele de identificare ale imobilului menționat la alin.(1) sunt evidențiate în anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Prezenta hotărâre se comunică Consiliului Local Vînători și Direcției Economice, care răspunde de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Juridică și Administrație Publică
Nr.6544/09.04.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
privind solicitarea adresată Consiliului Local al Comunei Vînători pentru trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Vînători și din administrarea Consiliului Local Vînători în domeniul public al Județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș

Având în vedere prevederile OUG nr. 162/2008 privind transferul ansamblului de atribuții și competențe exercitate de Ministerul Sănătății către autoritățile administrației publice locale, cu modificările și completările ulterioare, precum și pe cele ale HGR nr. 529/2010 pentru aprobarea menținerii managementului asistenței medicale la autoritățile administrației publice locale care au desfășurat faze-pilot, prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.94/24 iunie 2010, managementul asistenței medicale a Spitalului Clinic Județean Mureș, a fost preluat de către Consiliul Județean Mureș.
Potrivit prevederilor art.52 din O.G. nr.70/2002 privind administrarea unităților sanitare publice de interes județean și local, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu cele ale art.2, alin.(2) din Normele metodologice de organizare și funcționare a centrelor de sănătate multifuncționale aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr.1144/20111, la propunerea autorităților care dețin managementul spitalicesc, pot fi înființate centre de sănătate multifuncționale, ca unități fără personalitate juridică, în structura spitalelor județene, municipale sau orășenești. Centrele de sănătate pot fi înființate cu avizul Ministerului Sănătății și cu acordul autorității administrativ-teritoriale pe a cărei rază urmează să funcționeze, pentru a asigura un pachet de servicii medicale adaptat nevoilor comunităților locale.
Aceste centre de sănătate multifuncționale asigură, în funcție de încadrarea cu personal de specialitate și de dotarea tehnică, servicii medicale efectuate în regim ambulatoriu pentru specialitățile clinice și paraclinice, servicii medicale efectuate în regim de spitalizare de zi și servicii medicale de asistență medicală de urgență.
În raport de aceste prevederi legale și de identificarea unui imobil situat în localitatea Archita, aparținând domeniului public al comunei Vînători, care ar putea fi amenajat cu această destinație, se urmărește înființarea în structura Spitalului Clinic Județean Mureș, în acest imobil, a unui astfel de centru de sănătate multifuncțional, fără personalitate juridică, în vederea asigurării furnizării de servicii medicale atât pentru comunitatea locală cât și pentru colectivitățile limitrofe.
Potrivit prevederilor pct.II. 2 din Anexa la Legea nr.213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu cele ale art.1 din O.G. nr.70/2002, terenurile și clădirile în care își desfășoară activitatea unitățile sanitare publice de interes județean, fac parte din domeniul public județean.
Față de situația juridică actuală a imobilului, respectiv de bun aflat în proprietatea publică a comunei Vînători, pentru înființarea efectivă a centrului de sănătate multifuncțională și demararea lucrărilor de amenajare a acestuia, se impune trecerea imobilului în domeniul public al județului Mureș, la cererea acestuia, în conformitate cu prevederile Legii nr.213/1998.
În considerarea celor mai sus prezentate, supunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
CIPRIAN DOBRE
DIRECTOR EXECUTIV
GENICA NEMEȘ