R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 92
din 26 iulie 2012
privind nominalizarea reprezentanților Județului Mureș/Consiliului Județean Mureș în asociațiile la care acesta este parte

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.12946/19.07.2012 a Direcției Juridice și Administrație Publică, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile:
- art.11,13, ale art.91 alin (1) lit."b", "c" și "e" , ale art.91 alin.(6) lit. "a" și "c" și ale art.92 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,
- Ordonanța Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare,
- dispozițiile statutare din statutele și actele constitutive ale asociațiilor la care Județul Mureș/Consiliul Județean Mureș este parte,
In temeiul prevederilor art.97, alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publica locala, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se nominalizează reprezentanții Județului Mureș/Consiliului Județean Mureș în asociațiile la care acesta este parte, conform anexei, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Prezenta hotărâre se comunică asociațiilor și persoanelor nominalizate în anexă.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Juridică și Administrație Publică
Nr.12946/19.07.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
privind nominalizarea reprezentanților Județului Mureș/Consiliului Județean Mureș în asociațiile la care acesta este parte

Potrivit prevederilor Legii nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, două sau mai multe unități administrativ-teritoriale au dreptul ca, în limitele competențelor autorităților lor deliberative și executive, să coopereze și să se asocieze, în condițiile legii, formând asociații de dezvoltare intercomunitară, cu personalitate juridică, de drept privat și de utilitate publică.
Asociațiile de dezvoltare intercomunitară s-au constituit în condițiile legii, în scopul realizării în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional ori al furnizării în comun a unor servicii publice.
Zonele metropolitane și aglomerările urbane constituite cu acordul expres al consiliilor locale ale unităților administrativ-teritoriale componente au ca scop dezvoltarea infrastructurilor și a obiectivelor de dezvoltare de interes comun.
Asociațiile la care este parte Județul Mureș/Consiliul Județean Mureș sunt organizate și funcționează în baza Actelor constitutive și a Statutelor însușite de către acesta și acționează în numele și pe seama unităților administrativ-teritoriale membre, pentru satisfacerea nevoilor comunităților locale și pentru exercitarea competențelor autorităților administrației publice locale, în baza mandatului încredințat prin hotărâri ale autorităților deliberative ale unităților administrativ-teritoriale membre.
Având în vedere rezultatele alegerilor locale din 10 iunie 2012 care au dus la modificarea componenței autorităților publice locale la nivelul Județului Mureș și faptul că potrivit Statutelor și a Actelor constitutive ale acestor Asociații, organele de conduce, administrare și control al acestora sunt formate din reprezentanții legali ori mandatarii acestora/reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale membre ale Asociației, desemnați de autoritățile deliberative, se impune nominalizarea de noi reprezentanți în asociațiile la care Județul Mureș/Consiliul Județean Mureș este parte.
Astfel, la asociațiile la care potrivit Statutelor și Actelor constitutive ale acestora A.G.A. este formată din reprezentanții legali ai membrilor, se modifică de drept componența acestora.
La asociațiile la care reprezentanții Județului Mureș/Consiliului Județean Mureș în organele de conducere ale acestora sunt numiți prin hotărâri ale autorităților deliberative ale acestora, pe o perioadă determinată, iar înlocuirea/revocarea lor se face tot prin hotărâri ale autorității deliberative care i-a propus, se impune nominalizarea de noi reprezentanți, potrivit prevederilor Statutelor, respectiv a Actelor constitutive însușite.
Față de aspectele mai sus arătate, propunem nominalizarea noilor reprezentanți ai Județului Mureș/Consiliului Județean Mureș în asociațiile la care acesta este parte, conform proiectului de hotărâre anexat.

 

PREȘEDINTE
CIPRIAN DOBRE