R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 24
din 29 februarie 2012
privind solicitarea adresată Consiliilor locale Tîrgu Mureș, Reghin, Iernut, Luduș și Sovata, pentru transmiterea unor terenuri în administrarea Consiliului Județean Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive nr.3308/23.02.2012 prezentată de Direcția Juridică și Administrație Publică împreună cu UIP SMIDS Mureș, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art. 867 și 868 din Codul civil,
În temeiul prevederilor art.91, alin.(1), lit."c" și "d", precum și ale art.97, alin.(1), din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se solicită consiliilor locale municipale și orășenești, cuprinse în Proiectul Sistem de Management Integrat a Deșeurilor Solide Mureș cu lucrări de închidere a depozitelor neconforme de deșeuri municipale, transmiterea imobilelor afectate de acestea, în administrarea Consiliului Județean Mureș, conform anexei care face parte din prezenta hotărâre.
Art.2. Imobilele menționate la art.1, rămân în proprietatea publică a unităților administrativ - teritoriale respective, transmiterea dreptului de administrare asupra acestora solicitându-se în vederea realizării lucrărilor de închidere a depozitelor neconforme și până la semnarea procesului - verbal de recepție finală în cadrul contractului nr.18280/1929/03.11.2011, conform legii.
Art.3. Pe toată durata deținerii dreptului de administrare, Consiliului Județean Mureș îi revin exclusiv drepturile și obligațiile aferente Proiectului SMID și cele izvorâte din contractul de asociere aprobat prin HCJM nr. 92/30.07.2009 încheiat cu consiliile locale vizate.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Consiliilor locale Tîrgu Mureș, Reghin, Iernut, Luduș și Sovata, Instituției Arhitectului Șef al Județului Mureș, Direcției Dezvoltare Regională și Implementare Proiecte, precum și Direcției Economice care vor răspunde de aducerea ei la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Juridică și
Administrație Publică
Nr.3308/23.02.2012
UIP - SMIDS Mureș /Nr.171/02.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
privind solicitarea adresată Consiliilor locale Tîrgu Mureș, Reghin, Iernut, Luduș și Sovata, pentru transmiterea unor terenuri în administrarea Consiliului Județean Mureș

Una din componentele Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în Județul Mureș este cea a închiderii depozitelor neconforme.
La nivelul județului Mureș, astfel de depozite sunt situate în teritoriul administrativ al municipiilor Tîrgu Mureș și Reghin, respectiv al orașelor Iernut, Luduș și Sovata.
În vederea implementării Proiectului, Consiliul Județean Mureș - în calitate de beneficiar al acestuia și implicit de autoritate contractantă, a încheiat contractul de execuție de lucrări "Construcția depozitului zonal de deșeuri, a instalației de tratare mecano - biologică și închiderea depozitelor neconforme în județul Mureș, România" cu S.C. Hidroconstrucția S.A. în calitate de lider al asocierii desemnate câștigătoare la licitație.
Pentru asigurarea condițiilor de executare a lucrărilor, este necesar ca autoritatea publică județeană să dețină un drept de administrare asupra imobilelor afectate de depozitele neconforme ce urmează a fi închise în cadrul Proiectului, pentru a avea astfel posibilitatea legală de a pune la dispoziția executantului amplasamentele în cauză.
În sensul celor arătate, pentru executarea lucrărilor de închidere și până la semnarea procesului - verbal de recepție finală în cadrul contractului nr.18280/1929/03.11.2011, propunem preluarea în administrarea Consiliului Județean Mureș a imobilelor afectate de depozitele neconforme ce urmează a fi închise în cadrul Proiectului și doar în acest scop, fără schimbarea regimului juridic al acestora - acela de proprietate publică a unităților administrativ - teritoriale respective.
Având în vedere considerentele de fapt mai sus expuse, precum și prevederile titlului VI "Proprietatea publică" din Codul civil și ale Legii nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în vederea Implementării Proiectului SMIDS Mureș,
Supunem spre aprobare proiectul de act administrativ alăturat, prin care propunem să adresăm o solicitare consiliilor locale ce dețin depozite neconforme de a transmite terenurile afectate de acestea în administrarea Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 SECRETAR
Paul Cosma