R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 116
din 26 august 2010
privind modificarea anexelor la HCJM nr.109/2010 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș și instituțiile publice subordonate, și HCJM nr.114/2010 privind stabilirea unor măsuri de organizare a instituțiilor publice de sub autoritatea Consiliului Județean Mureș, precum și a Serviciului public județean SALVAMONT-SALVASPEO

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 13702/26.08.2010 a Serviciului Resurse Umane privind modificarea anexelor la HCJM nr.109/2010 și HCJM nr.114/2010, precum și avizul comisiei de specialitate,
Potrivit prevederilor Legii-cadru nr.330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice,
În conformitate cu prevederile art.43 alin.8-10 din Regulamentul de organizare și funcționare al Consiliului Județean Mureș, aprobat prin HCJM nr.116/2006,
În temeiul art.91 alin.(1), lit. a și alin.(2), lit.c precum și ale art.97, alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.I. Anexele la HCJM nr.109/2010 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș și instituțiile publice subordonate, potrivit prevederilor art.III din OUG nr.63/2010 și HCJM nr.114/2010 privind stabilirea unor măsuri de organizare a instituțiilor publice de cultură de sub autoritatea Consiliului Județean Mureș, precum și a Serviciului public județean SALVAMONT-SALVASPEO, se modifică după cum urmează:
1. Anexa la HCJM nr.109/2010 se modifică și se înlocuiește cu anexa 1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
2. Anexele I.3, I.4, I.6, II.3, II.4 și II.6 la HCJM nr.114/2010 se modifică și se înlocuiesc cu anexele 2, 3, 4, 5, 6, 7, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.II. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se însărcinează directorii-manageri ai Muzeului Județean Mureș, Ansamblului Artistic Profesionist "Mureșul" și Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ
Serviciul Resurse Umane
Nr. 13072 / 26.08. 2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind modificarea anexelor la HCJM nr.109/2010 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș și instituțiile publice subordonate, și HCJM nr.114/2010 privind stabilirea unor măsuri de organizare a instituțiilor publice de sub autoritatea Consiliului Județean Mureș, precum și a Serviciului public județean SALVAMONT-SALVASPEO

Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.114 din 12 august 2010 au fost aprobate unele măsuri de organizare a instituțiilor publice de cultură de sub autoritatea Consiliului Județean Mureș precum și a Serviciului Public Județean SALVAMONT - SALVASPEO.
Totodată s-au aprobat organigramele și statele de funcții pentru instituțiile publice prevăzute la art.III din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.63/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru stabilirea unor măsuri financiare.
Numărul de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș și instituțiile publice de sub autoritatea acestuia pe baza căruia au fost structurate organigramele și statele de funcții, s-a stabilit cu încadrarea în numărul maxim de 536 posturi, determinat potrivit anexei la ordonanța de urgență mai sus amintită.
Dar, în statul de funcții al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș nu există postul de casier ale cărui sarcini s-au multiplicat, ca urmare a comasării Școlii de Arte Târgu Mureș cu Centrul Județean de Conservare și Valorificare a Tradiției și Creației Populare Mureș.
În statul de funcții al Ansamblului Artistic Profesionist "Mureșul" nu se regăsește funcția de regizor scenă cu atribuții în montarea scenică a decorurilor, mobilierului, luminii, sonorizării, asigurând astfel buna desfășurare a spectacolelor și repetițiilor.
Pentru asigurarea funcționalității acestor instituții și menținerea calității serviciilor culturale oferite, față de organigramele și statele de funcții aprobate, se propun următoarele:
   - Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș - reducerea unui post vacant de maistru instructor fără studii corespunzătoare și înființarea postului de casier, cu încadrarea în numărul de 31 de posturi aprobate.
   - Ansamblul Artistic Profesionist "Mureșul" - aprobarea unui număr de 85 de posturi ca urmare a înființării postului de regizor scenă.
   - Muzeul Județean Mureș - aprobarea unui număr de 99 posturi, ca urmare a reducerii unui post vacant de supraveghetor muzeu, astfel încât să se asigure încadrarea în numărul maxim de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș și instituțiile publice locale înființate prin hotărâri ale Consiliului județean Mureș, determinat potrivit anexei la OUG nr.63/2010.
Având în vedere cele de mai sus se supune spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre privind modificarea anexelor la HCJM nr.109/2010 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș și instituțiile publice subordonate, potrivit prevederilor art.III din OUG nr.63/2010 și HCJM nr.114/2010 privind stabilirea unor măsuri de organizare a instituțiilor publice de cultură de sub autoritatea Consiliului Județean Mureș, precum și a Serviciului public județean SALVAMONT-SALVASPEO.

 

PREȘEDINTE,
Lokodi Edita Emöke