R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 95
din 24 iunie 2010
privind constituirea consiliului de administrație la unele unități sanitare publice

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 9282/18.06.2010 a Direcției Economice la proiectul de hotărâre privind constituirea consiliului de administrație ale unor unități sanitare publice, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile articolului 186, alineatele 1, 2, 4 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, modificată și completată de Ordonanța de Urgență nr. 48/2010 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul sănătății în vederea descentralizării, art. I, punctul 31,
În temeiul dispozițiilor art.97, alin(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se constituie consiliile de administrație ale unităților sanitare publice cu paturi, pentru care managementul asistenței medicale a fost preluat de Consiliul Județean Mureș, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. (1) Consiliile de Administrație, constituite în baza articolului 1 vor informa lunar Consiliul Județean Mureș cu privire la problemele existente în organizarea și funcționarea unităților sanitare publice preluate.
(2) Un exemplar din procesul-verbal al ședinței Consiliului de Administrație, precum și documentația aferentă, se vor transmite Consiliului Județean Mureș, în termen de 5 zile de la data desfășurării acesteia.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică persoanelor nominalizate și unităților sanitare publice la care se referă, care vor răspunde de ducerea sa la îndeplinire și intră în vigoare după semnarea protocoalelor de predare-preluare a managementului asistenței medicale.

 

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
  Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.9282/18.VI.2010

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind constituirea consiliului de administrație ale unor unități sanitare publice

Potrivit prevederilor articolului 186, alineatul 1 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, modificată și completată de Ordonanța de Urgență nr. 48/2010 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul sănătății în vederea descentralizării, art. I, punctul 31, în cadrul spitalului public funcționează un consiliul de administrație, format din 5 -8 membri, care are rolul de a dezbate principalele probleme de strategie , de organizare și funcționare a spitalului.
Potrivit alineatului 2 al acelorași prevederi, membrii consiliului de administrație pentru spitalele publice din rețeaua autorităților publice locale sunt:
- 2 reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Județene, iar în cazul spitalelor clinice - un reprezentant
- 2 reprezentanți numiți de consiliul județean, din care unul să fie economist
- un reprezentant numit de președintele consiliului județean
- un reprezentant al universității sau facultății de medicină, pentru spitalele clinice
- un reprezentant al structurii teritoriale a Colegiului Medicilor din România, cu statut de invitat
- un reprezentant al structurii teritoriale al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România , cu statut de invitat.
De asemenea, instituțiile amintite mai sus sunt obligate să își numească și membrii supleanți în consiliul de administrație.
Ținând cont de faptul că membrii consiliului de administrație al spitalului public se nominalizează prin act administrativ de către instituțiile pe care le reprezintă, am solicitat acestora, prin adresa 9159/17.06.2010 propuneri nominale atât pentru membri cât și pentru membri supleanți la Spitalul Clinic Județean Mureș, Spitalul Municipal "Dr. Gheorghe Marinescu" și la Preventoriul TGC Gornești al căror management al asistenței medicale se transferă Consiliului Județean Mureș, în vederea constituirii consiliilor de administrație al acestor unități sanitare publice.
Având în vedere cele prezentate mai sus, se propune constituirea consiliilor de administrație al unităților sanitare publice preluate.

 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Szabó Árpád

 

DIRECTOR
Bartha Iosif