R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 123
din 29 noiembrie 2007
privind aprobarea Convenției de colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș, în vederea realizării Programului "MEDIUL RURAL - PAȘI ESENȚIALI SPRE EUROCONFORMIZARE"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.15821/23.11.2007 a Direcției Economice din care rezultă oportunitatea participării Consiliului Județean Mureș la implementarea Programului "MEDIUL RURAL - PAȘI ESENȚIALI SPRE EUROCONFORMIZARE" prin care se urmărește creșterea eficienței și a calității serviciului polițienesc oferit locuitorilor din mediul rural, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În baza prevederilor Dispoziției nr. 253/20.XI.2007 a Președintelui Consiliului Județean Mureș și în temeiul prevederilor art.91, alin.6, lit."a" și ale art.97 din Legea nr.215/2001, privind administrația publică locală, republicată

hotărăște :

Art.1. Se aprobă Convenția de colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș, în vederea realizării Programului "MEDIUL RURAL - PAȘI ESENȚIALI SPRE EUROCONFORMIZARE", conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Președintele Consiliului Județean Mureș, se împuternicește cu semnarea convenției de colaborare prevăzute la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș și Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

VICEPREȘEDINTE
Alexandru Petru Frătean
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
- Direcția economică -
Nr.15821/23.11.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea Convenției de colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș, în vederea realizării Programului "MEDIUL RURAL - PAȘI ESENȚIALI SPRE EUROCONFORMIZARE"

Odată cu evoluția societății, și în România, ca de altfel în toate țările civilizate, a devenit tot mai evident faptul că prevenirea criminalității și rezolvarea problemelor de siguranță publică nu poate fi lăsată doar în sarcina poliției, aceste probleme depinzând de eforturile și colaborarea a numeroase organisme, grupuri și indivizi din afara serviciilor polițienești care, acționând conjugat, pot oferi cetățenilor un nivel sporit de siguranță.
La nivelul județului Mureș, parteneriatul POLIȚIE - ADMINISTRAȚIE PUBLICA LOCALĂ este unul de succes, realizându-se astfel progrese semnificative în domeniul siguranței cetățeanului și al calității serviciilor oferite comunității.
Programul "Mediul rural - pași esențiali spre euroconformizare" are ca scop creșterea eficienței și a calității serviciului polițienesc oferit locuitorilor din mediul rural.
În acest context, realizarea obiectivelor propuse nu este posibilă fără mijloace logistice, fără o informare permanentă, sens în care dotarea cu calculatoare și faxuri a posturilor de poliție din mediul rural ar duce la pregătirea profesională a angajaților, în vederea exploatării la maxim a căilor de comunicare disponibile, în interesul cetățeanului.
Având în vedere cele arătate, vă rugăm să aprobați colaborarea între Consiliul Județean Mureș și Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș, potrivit proiectului de hotărâre alăturat și convenției care face parte integrantă din acesta, urmând ca, în termen de 6 luni Consiliul Județean Mureș să achiziționeze câte 91 faxuri, calculatoare, imprimante și aparate foto digitale, pe care le va transmite Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș, cu titlu de împrumut de folosință pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitate de prelungire.

 

Director economic
Bartha Iosif

 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza