R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 121
din 31 octombrie 2007
privind aprobarea încadrării în categoria funcțională a drumurilor comunale a drumului vicinal Morești - Șăușa de pe teritoriul administrativ al orașului Ungheni

Consiliul Județean Mureș,

Având în vedere Expunerea de motive nr.13876 din 18.10. 2007 a Direcției Tehnice, Drumuri, Poduri Județene, Investiții, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În conformitate cu art. 13 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 43/1997, republicată, privind regimul drumurilor,
În temeiul prevederilor art.97, din Legea nr.215/2001, privind administrația publică locală, cu modificările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă încadrarea drumului vicinal de pe teritoriul administrativ al orașului Ungheni în categoria funcțională a drumurilor comunale, conform anexei.
Art.2. Cu aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează Direcția Tehnică Drumuri, Poduri Județene, Investiții.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr.13876/18.10.2007

Expunere de motive
privind aprobarea încadrării în categoria drumurilor comunale a drumului vicinal Morești - Șăușa de pe teritoriul administrativ al orașului Ungheni, din județul Mureș

Din analiza perspectivelor de dezvoltare a localităților rurale rezultă că factorul principal de coeziune între localități este reprezentat de relațiile de producție, muncă, aprovizionare, administrare, servire-dotare etc, factori aflați în strânsă legătură cu rețeaua rutieră de pe teritoriile administrative.
În prezent localitatea Șăușa, sat aparținător orașului Ungheni are o legătură cu orașul și cu cea mai apropiată gară CF prin drumul comunal DC 124 DN 15 - Vidrasău -Șăușa.
Pe drumul comunal în punctul de intersecție cu râul Mureș, traversarea se face cu un bac, traversarea fiind grea și periculoasă.
Între localitățile Săușa și Morești există un drum vicinal din pământ cu o lungime totală de 4,200 km. În localitatea Morești a fost finalizată execuția unui pod din beton armat care ar asigura legătura directă între Șăușa centrul orașului Ungheni.

În conformitate cu art. 13 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 43/1997, republicată, privind regimul drumurilor, propunerile de încadrare a drumurilor comunale se fac de către consiliile locale ale comunelor interesate, prin consiliile județene.

Față de cele de mai sus, propunem aprobarea proiectului de hotărâre anexat.

 

DIRECTOR EXECUTIV
ing. Bochiș Nicoleta

 

VIZAT
VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean