R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 103
din 27 septembrie 2007
privind aprobarea statului de funcții al Filarmonicii de Stat Târgu Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.11973 din 10 septembrie 2007 a Serviciului Resurse Umane, Consilieri Președinte, privind aprobarea statului de funcții al Filarmonicii de Stat Târgu Mureș, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere solicitarea Filarmonicii de Stat Târgu Mureș înregistrată la Consiliul Județean Mureș sub nr.11860 din 6 septembrie 2007,
În temeiul art.97 alin.(1) din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată,

hotărăște:

Art.1. (1) Se aprobă statul de funcții al Filarmonicii de Stat Târgu Mureș conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(2) Prezenta înlocuiește anexa nr. 3 la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.60 din 31 mai 2007.
Art.2. Filarmonica de Stat Târgu Mureș va aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

 

VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Serviciul Resurse Umane
Consilieri Președinte
Nr.11973 din 10.09.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea statului de funcții al Filarmonicii de Stat Târgu Mureș

Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 60 din 31 mai 2007 s-a aprobat Regulamentul de organizare și funcționare, organigrama și statul de funcții pentru Filarmonica de Stat Târgu Mureș, instituție publică de cultură de sub autoritatea Consiliului Județean Mureș, cu un număr de 134 de posturi.
Ordonanța Guvernului nr.10 /2007 privind creșterile salariale ce se vor acorda în anul 2007 personalului bugetar salarizat potrivit OUG nr.24/2000, așa cum a fost aprobată prin Legea nr.231/6.06.2007 prevede la art.7 alin.(2) că "Promovarea în condițiile legii a persoanelor care au absolvit studii de nivel superior într-un domeniu care să cuprindă activitatea respectivă se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate într-un post de nivel superior".
Având în vedere faptul că, un număr de șase persoane angajate pe postul de corist - treapta I în cadrul Filarmonicii de Stat Târgu Mureș au absolvit studii superioare în domeniul specific de activitate, acestea urmează să fie promovate din funcția de corist - treapta I în funcția de artist liric gradul III, cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare.
Prin urmare, sub nr.11860 din 6 septembrie 2007 Filarmonica de Stat Târgu Mureș solicită modificarea statului de funcții în sensul transformării celor șase posturi pe care aceste persoane urmează să fie promovate.
Sumele suplimentare necesare pentru acoperirea diferențelor salariale pentru cele șase posturi sunt în sumă de 1324 lei lunar, incluzând atât creșterile drepturilor salariale ale celor șase persoane cât și obligațiile față de buget. De menționat că aceste creșteri salariale în trimestrul IV al anului curent s-au avut în vedere la aprobarea bugetului și prin urmare nu implică modificări în acest sens.
Având în vedere cele de mai sus, propunem aprobarea proiectului de hotărâre privind aprobarea statului de funcții al Filarmonicii de Stat Târgu Mureș.

 

SEF SERVICIU
Serviciul Resurse Umane
Consilieri Președinte
Gâlea Elena

 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Groza Emil