R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 89
din 30 august 2007
privind asocierea Consiliului Județean Mureș cu SC "Energomur" SA, în vederea realizării serviciului de alimentare cu energie termică a Palatului Culturii

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive nr.11392/24.08.2007, a Direcției Economice, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile art. 91 alin.(1) lit."c"), alin.(6), lit."a" și în temeiul art. 97 din Legea nr.215/2001, privind administrația publică locală, republicată,

hotărăște:

Art. 1. Se aprobă asocierea Consiliului Județean Mureș cu S.C."Energomur" S.A, în vederea realizării serviciului de alimentare cu energie termică a Palatului Culturii, în condițiile convenției de asociere, cuprinsă în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Doamna Lokodi Edita Emöke, Președintele Consiliului Județean Mureș, se împuternicește cu semnarea convenției de asociere, prevăzute la articolul 1.
Art.3. De aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspunde Direcția Tehnică, Drumuri, Poduri Județene și Investiții a Consiliului Județean și Administrația Palatului Culturii.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică : Direcției Economice, Direcției Tehnice, Drumuri, Poduri Județene și Investiții, SC" Energomur" SA și Administrației Palatului Culturii.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr11392/24.08.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind asocierea Consiliului Județean Mureș cu SC "Energomur" SA, în vederea realizării serviciului de alimentare cu energie termică a Palatului Culturii

Energia termică livrată Palatului Culturii și unor locuitori din Tîrgu Mureș este asigurată în prezent de o centrală termică de zonă, pusă în funcțiune în anul 1977. Centrala termică funcționează cu utilajele uzate fizic și moral, costuri de întreținere și exploatare ridicate, amplasată excentric față de consumatorii existenți. Gradul de uzură ridicat al rețelei termice, generează lucrări permanente de mentenanță în centrul istoric al municipiului.
Operatorul serviciului public de alimentare cu energie termică , SC ENERGOMUR SA Tîrgu Mureș, intenționează să dezafecteze până la începutul sezonului 2007-2008, centrala termică de cartier la care este racordat în prezent Palatul Culturii, creându-se o sursă de căldură pentru acest important edificiu, capabilă să asigure, în condiții de eficiență energetică, cerințele speciale de confort termic, în funcție de programul de funcționare al instituțiilor din clădire.
În vederea promovării investiției" Construirea centralei termice Palatul Culturii-Tîrgu Mureș", s-a întocmit de către S.C. PROIECT S.A Tîrgu Mureș , Proiectul nr.6076, în fazele: studiu de fezabilitate și proiect tehnic+ detalii de execuție, valoarea investiției reactualizate în prețuri aprilie 2007 fiind de 324.018,14 lei.(din care C+M: 151 897,03 lei).

Amplasarea centralei termice se va face la subsolul Palatului Culturii, Consiliul Județean , prin instituția subordonată " Administrația Palatului Culturii", urmând să pună la dispoziție operatorului, încăperea necesară.

În aceste condiții, pentru asigurarea serviciului de furnizare a energiei termice la Palatul Culturii , Consiliul Județean se asociază cu operatorul SC ENERGOMUR SA, conform Convenției de asociere , ce face obiectul prezentului proiect de hotărâre, pe care-l supunem dezbaterii și aprobării.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif

 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza