R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 88
din 30 august 2007
privind transmiterea dreptului de administrare asupra imobilului ce aparține domeniului public județean, situat în Târnăveni, str.Fabricii nr.3

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive nr. 11358/23.08.2007 prezentată de Direcția Economică, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Luând în considerare prevederile art.12 din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,
În conformitate cu prevederile art.91 alin.(1) lit.c), și în temeiul art.97 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,republicată,

hotărăște :

Art.1(1) Se transmite dreptul de administrare asupra imobilului ce aparține domeniului public județean, situat în Târnăveni, str.Fabricii nr.3, Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr.2 ,Tîrgu Mureș
(2) Datele de identificare a imobilului sunt prezentate în anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. De îndeplinirea prevederilor prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică a Consiliului Județean și Centrul de Educație Incluzivă nr.2, Tîrgu Mureș.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Centrului de Educație Incluzivă nr.2 - Tîrgu Mureș și Primarului municipiului Tîrnăveni.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.11358/23.08.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind transmiterea dreptului de administrare asupra imobilului ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrnăveni, str.Fabricii nr.3

Imobilul situat în Târnăveni, str.Fabricii , nr.3 , aparține domeniului public județean, fiind preluat din domeniul public al statului, în baza HGR nr.867/2002, privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei în domeniul public al județelor și în administrarea consiliilor județene respective.
Astfel, imobilul mai sus menționat a făcut parte din structura Spitalului "Gh.Marinescu" din Tîrnăveni , fiind la preluare o fostă creșă(Creșa Boziaș).Spațiile sunt libere, neocupate,supuse degradării.
Pe de altă parte , Primăria Târnăveni ne cere sprijinul pentru înființarea unui "Centru Integrat de Recuperare și Educare a copiilor cu Handicap"(în colaborare cu Fundația CATHARSIS), solicitând ca sediu pentru această activitate, fosta creșă.
În prezent, în Târnăveni funcționează 2 clase speciale pentru copii cu handicap, arondate la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, nr.2 Tîrgu Mureș iar în anul școlar care urmează vor funcționa 4 clase.
Prin înființarea Centrului Integrat de Recuperare și Educare a copiilor cu Handicap se intenționează desfășurarea unui Program de recuperare fizică și psihică a copiilor , precum și un program de formare profesională, respectiv de însușire a unor meserii, preocupări, de către copiii care vor frecventa Centrul.
Se menționează că, în prezent cele 2 clase de învățământ special funcționează în spații necorespunzătoare , în clădirea Casei de cultură a municipiului Târnăveni.
În această situație, apreciem justificată solicitarea Primăriei Târnăveni, de acordare a imobilului fostei creșe , drept sediu pentru Centru , și întrucât clasele speciale sunt arondate Centrului Școlar de Educație Incluzivă , nr.2 Tîrgu Mureș, instituție subordonată Consiliului Județean, se propune transmiterea dreptului de administrare a imobilului către această instituție.
Având în vedere motivele expuse, se propune promovarea proiectului de hotărâre alăturat.

Având în vedere motivele expuse, se propune aprobarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif

 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza