R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 38
din 29 martie 2007
privind transmiterea dreptului de administrare pentru imobilul ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, str.Avram Iancu nr.2.

Consiliul Județean Mureș,
Având in vedere Expunerea de motive nr.3855/22.03.2007 a Direcției Economice, precum și avizul comisiei de specialitate,
În conformitate cu prevederile art. 12 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia,
În temeiul prevederilor articolului 97 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată,

hotărăște:

Art. 1. (1) Se aproba transmiterea dreptului de administrare asupra imobilului ce face parte din domeniul public județean, situat în Tîrgu - Mureș, str. Avram Iancu, nr.2, către Muzeul Județean.
(2) Datele de identificare a imobilului sunt prezentate in Anexa ce face parte integranta din prezenta hotărâre.
Art. 2. De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică și Directorul Muzeului Județean.
Art. 3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Serviciului Urbanism si Amenajarea Teritoriului, precum și Muzeului Județean.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.3855/22.03.2007

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind transmiterea dreptului de administrare pentru imobilul ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, str.Avram Iancu nr.2

Imobilul situat în Tîrgu Mureș, Str.Avram Iancu, nr.2, a fost inventariat în domeniul public al județului conform HCJ nr. 42/2001 privind însușirea inventarului bunurilor care fac parte din domeniul public al județului și atestat ca aparținând acestui domeniu prin HGR nr.964/2002 privind atestarea domeniului public al județului Mureș, precum și al municipiilor, orașelor și comunelor din județul Mureș, la poziția 245 din Anexa nr.1.
Imobilul a fost în folosința Centrului Militar Județean Mureș, pentru activități de recrutare a tinerilor încorporabili, de luare în evidență a tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, precum și pentru selecționarea candidaților pentru instituțiile militare de învățământ.
Locația și cheltuielile ocazionate de întreținerea clădirii erau suportate de Consiliul Județean, în conformitate cu prevederile Legii nr.446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare.
Prin adresa nr.A-551/13.03.2007, Centrul Militar Județean, ne înștiințează cu privire la încetarea activității desfășurate in imobilul mai sus amintit, începând cu data de 15.03.2007, ca urmare a restrângerii și reorganizării acesteia în alte două locații, din str. Mihai Eminescu nr.29 și Piața Trandafirilor nr.2.
Ca urmare, prin Dispoziția nr.63/14.03.2007 a Președintelui Consiliului Județean Mureș, s-a constituit comisia de preluare a imobilului din Tg.Mureș, str. Avram Iancu, nr.2 precum și a bunurilor mobile aflate în folosința Centrului Militar Județean.
Predarea-preluarea efectivă a imobilului s-a realizat prin procesul verbal de predare-preluare încheiat in data de 22.03.2007 intre Centrul Militar Județean, in calitate de predător și Consiliul Județean Mureș, in calitate de primitor.
În conformitate cu art. 12 din Legea nr. 213/1998, privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia, "bunurile din domeniul public pot fi date după caz, in administrarea regiilor autonome, a prefecturilor, a autorităților administrației publice centrale sau locale, a altor instituții publice de interes național, județean sau local".
Întrucât Muzeul Județean nu dispune de spații suficiente pentru prezentarea obiectelor muzeale de valoare, propunem transmiterea dreptului de administrare a imobilului situat în Tîrgu Mureș, str.Avram Iancu nr.2, către această instituție publică de interes județean.
Având in vedere motivele expuse, supunem spre analiză și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif
  Văzut,
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza