R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 64
din 12 iunie 2006
privind aprobarea încadrării în categoria drumurilor comunale a unor drumuri de exploatare de pe teritoriul administrativ al comunei Șăulia

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere Expunerea de motive nr. 7415 din 07.06 2006 a Direcției Tehnice, Drumuri, Poduri Județene, Investiții.
În conformitate cu art. 13 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 43/1997, republicată, privind regimul drumurilor,
În temeiul prevederilor art.109, din Legea nr.215/2001, privind administrația publică locală,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă încadrarea drumului de exploatare Șăulia - Leorința în categoria drumurilor comunale, cu numerotarea DC 101A și a drumului de exploatare Șăulia - Măcicășești în categoria drumurilor comunale, cu numerotarea DC 101B, conform anexei.

Art.2. Cu aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează Direcția Tehnică Drumuri, Poduri Județene, Investiții.

 

p. PREȘEDINTE
VICEPREȘEDINTE
Alexandru Petru Frătean
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr.7416/07.VI.2006

Expunere de motive
privind aprobarea încadrării în categoria drumurilor comunale a unor drumuri de exploatare de pe teritoriul administrativ al comunei Șăulia

Din analiza perspectivelor de dezvoltare a localităților rurale rezultă că factorul principal de coeziune între localități este reprezentat de relațiile de producție, muncă, aprovizionare, administrare, servire-dotare etc, factori aflați în strânsă legătură cu rețeaua rutieră de pe teritoriile administrative.
În comuna Șăulia legătura dintre reședința de comună și majoritatea satele aparținătoare este asigurată de o rețea de drumuri de exploatare.
Ca și prioritate în ce privește încadrarea ca drumuri comunale a unor drumuri de exploatare de pe teritoriul administrativ al comunei Șăulia, considerăm necesară încadrarea în categoria drumurilor comunale a drumurilor de exploatare care leagă satul Leorința și satul Măcicășești de reședința comunei.
Drumul de exploatare Șăulia - Leorința are o lungime de 4,700 km, cu punctul de origine în drumul județean DJ 151 A. Propunem clasarea acestui drum în drum comunal DC 101 A Șăulia - Leorința.
De asemenea prin clasarea în drum comunal DC 101 B Șăulia - Măcicășești a drumului de exploatare care face legătura între centrul administrativ al comunei Șăulia și satul Măcicășești această legătură se va face pe un traseu mai scurt, modernizat, circulația rutieră efectuându-se în siguranță și confort. Drumul are o lungime totală de 3,500 km cu punctul de origine în DJ 151 A.
În conformitate cu art. 13 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 43/1997, republicată, privind regimul drumurilor, propunerile de încadrare a drumurilor comunale se fac de către consiliile locale ale comunelor interesate, prin consiliile județene.
Față de cele de mai sus, propunem aprobarea proiectului de hotărâre anexat.

 

DIRECTOR EXECUTIV
ing. Bochiș Nicoleta

 

VIZAT
VICEPREȘEDINTE
Alexandru Petru Frătean