R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 63
din 12 iunie 2006
privind aprobarea încadrării în categoria drumurilor județene a drumului comunal DC 39 (DN 13) - Corunca, de pe teritoriul administrativ al comunei Corunca din județul Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere Expunerea de motive nr.7415 din 07.06. 2006 a Direcției Tehnice, Drumuri, Poduri Județene, Investiții.
În conformitate cu art. 13 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 43/1997, republicată, privind regimul drumurilor,
În temeiul prevederilor art.109, din Legea nr.215/2001, privind administrația publică locală,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă încadrarea drumului comunal DC 39 (DN 13) - Corunca, de pe teritoriul administrativ al comunei Corunca, în categoria funcțională a drumurilor județene cu numerotarea DJ 135 C, conform anexei.

Art.2. Cu aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează Direcția Tehnică Drumuri, Poduri Județene, Investiții.

 

p. PREȘEDINTE
VICEPREȘEDINTE
Alexandru Petru Frătean
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr.7415/07.VI.2006

Expunere de motive
privind aprobarea încadrării în categoria drumurilor județene a drumului comunal DC 39 (DN 13) - Corunca de pe teritoriul administrativ al comunei Corunca din județul Mureș

Din analiza perspectivelor de dezvoltare a localităților rurale rezultă că factorul principal de coeziune între localități este reprezentat de relațiile de producție, muncă, aprovizionare, administrare, servire-dotare etc, factori aflați în strânsă legătură cu rețeaua rutieră de pe teritoriile administrative.

Localitatea Corunca a devenit prin Hotărâre de Guvern reședință de comună. Accesul din drumul național DN 13 la sediul primăriei, se face pe drumul comunal DC 39 pe o lungime de 1,000 km din lungimea totală a drumului de 5,800 km.

Prin clasarea drumului comunal DC 39 în drum județean pe o lungime de 1,000 km, legătura între drumul național DN 13, respectiv reședința județului Mureș, se va face pe o rețea rutieră modernizată.

În conformitate cu art. 13 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 43/1997, republicată, privind regimul drumurilor, propunerile de încadrare a drumurilor comunale se fac de către consiliile locale ale comunelor interesate, prin consiliile județene.

Față de cele de mai sus, propunem aprobarea proiectului de hotărâre anexat.

 

DIRECTOR EXECUTIV
ing. Bochiș Nicoleta

 

VIZAT
VICEPREȘEDINTE
Alexandru Petru Frătean