R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.6
din 16 februarie 2006
privind numirea unei noi comisii de cenzori la SC Drumuri și Poduri Mureș SA


Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.1405/3.02.2005 a Direcției Economice, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile Legii nr.31/1990 privind societățile comerciale, republicată și ale cap.VI art.20 din statutul societății,
În temeiul prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală ,

hotărăște:

Art.1. Se revocă actuala Comisie de cenzori la SC Drumuri și Poduri Mureș SA.
Art.2. Se numește o nouă comisie de cenzori la SC Drumuri și Poduri Mureș SA, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3. Prezenta hotărâre modifică Anexa nr.4 la Hotărârea Consiliului Județean nr.36/1998, privind înființarea SC "Drumuri și Poduri Mureș" SA , cu modificările ulterioare, și va sta la baza înregistrării la Registrul Comerțului.
Art.4. De îndeplinirea prevederilor prezentei hotărâri răspunde directorul SC Drumuri și Poduri Mureș SA
Art.5. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice și directorului SC Drumuri și Poduri Mureș SA.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind numirea unei noi comisii de cenzori la SC Drumuri și Poduri Mureș SA


În calitate de acționar unic la S.C. "Drumuri și Poduri Mureș" S.A. , Consiliul Județean numește prin hotărâre Comisia de cenzori a acesteia (conform art.20 al cap.VI din Statutul Societății).
Actuala componență a Comisiei a fost aprobată prin H.C.J. nr.67/16.09.2003 cuprinzând următorii membri: Adriana Suciu - expert contabil independent, Ioan Golu - expert contabil (pensionar), Csegedi Sandor - contabil șef la S.C. Siletina S.A. Tg.Mureș și supleant Demeter Albert - director BRD Reghin.
Societatea de Drumuri și Poduri prezintă în prezent o situație economico-financiară precară, cu pierderi economice majorate, ca urmare a constatărilor efectuate de Compartimentul Audit al Consiliului Județean, aspecte nesemnalate de Comisia de cenzori așa cum ar fi fost corect.
Pe de altă parte, acțiunea de restructurare și redefinire a patrimoniului societății impun o dinamizare și o creștere a responsabilității comisiei de cenzori.
Astfel, membrii comisiei vor sprijini activitatea conducerii societății și a Consiliului Județean, prin numeroase informări și analize pertinente.
În condițiile în care activitatea actualei Comisii de cenzori poate fi apreciată ca nesatisfăcătoare, pentru rezolvarea cu profesionalism a problemelor imediat următoare ce se ridică în fața Societății de Drumuri, se propune reorganizarea Comisiei și înlocuirea membrilor acesteia cu persoane cu un înalt nivel de competență și ținută morală, loiale interesului public.
Având în vedere motivele expuse, se propune aprobarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif

 

VĂZUT

VICEPREȘEDINTE
     Emil Groza
VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean