R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 5
din 16 februarie 2006
privind modificarea componenței Consiliului de Administrație la " RA Aeroportul Tîrgu Mureș"


Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.1406/3.02.2006 a Direcției Economice, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile articolelor 12 și 13 din legea nr.15/1990 privind reorganizarea unităților economice de stat ca regii autonome și societăți comerciale, a articolului 9 din Anexa 2 a HG 398/1997 privind trecerea unor regii autonome aeroportuare de sub autoritatea Ministerului Transporturilor sub autoritatea Consiliului Județean,
În temeiul prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală ,

hotărăște:

Art.1(1). Se aprobă modificarea componenței Consiliului de Administrație la RA "Aeroportul Tîrgu Mureș", prin înlocuirea d-lui Miclea Liviu cu d-na Pop Felicia , ca reprezentantă a Ministerului Finanțelor Publice.
(2) Componența actualizată a Consiliului de Administrație se prezintă conform anexei ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Prezenta hotărâre modifică Anexa 4 a Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr.37/1997, privind înființarea Regiei Autonome "Aeroportul Tîrgu Mureș", cu modificările ulterioare, și va sta la baza înregistrării la Registrul Comerțului.
Art.3. De îndeplinirea prevederilor prezentei hotărâri răspunde directorul RA "Aeroportul Tîrgu Mureș"
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice și RA "Aeroportul Tîrgu Mureș."

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind modificarea componenței Consiliului de Administrație la " RA Aeroportul Tîrgu Mureș"

Potrivit prevederilor art. 9 din Regulamentul cadru de organizare și funcționare a regiilor autonome aeroportuare, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.398/1997, Consiliile de Administrație la regiile aeroportuare se compun din 7-9 membri, dintre care obligatoriu reprezentanți ai unor autorități cu atribuții în domeniu.
Actuala componență a Consiliului de Administrație la RA "Aeroportul Tîrgu Mureș" a fost stabilită prin HCJ nr.69 din 16 septembrie 2003.
Ca urmare a demisiei depuse de d-l Miclea Liviu, Ministerul Finanțelor Publice, prin adresa nr. 373574/2005 propune un alt reprezentant, respectiv d-na Pop Felicia , director executiv în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice a Județului Mureș.

În consecință, ținând cont de cele prezentate mai sus, se propune modificarea componenței Consiliului de Administrație la RA "Aeroportul Tîrgu Mureș" , conform proiectului de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif

 

VĂZUT

VICEPREȘEDINTE
     Emil Groza
VICEPREȘEDINTE
Alexandru P. Frătean