R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.52
din 23 iunie 2005
privind acordarea de despăgubiri proprietarilor de terenuri a căror culturi au fost afectate urmare lucrărilor la instalațiile cu racordul de gaz la Parcul Industrial-Platforma Vidrasău-Ungheni


Consiliul Județean Mureș, întrunit în ședința ordinară de lucru,
Având în vedere expunerea de motive nr.6873/13.VI.2005 privind propunerea de acordare de despăgubiri proprietarilor de terenuri a căror culturi au fost afectate de lucrările la instalațiile cu racordul de gaz la Parcul Industrial - Platforma Vidrasău-Ungheni și adresa nr.5575/2005 a Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală privind producția pe hectar la grâu și porumb și prețurile practicate pe piață la aceste produse, în anul 2004,
În baza prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001, legea administrației publice locale,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă acordarea de despăgubiri în valoare de 31.676.000 lei proprietarilor de terenuri a căror culturi de grâu au fost compromise urmare lucrărilor efectuate cu instalațiile la racordul de gaz la Parcul Industrial - Platforma Vidrasău-Ungheni pe suprafața de 13.928 mp., conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. De executarea prezentei hotărâri răspunde Direcția Juridică și Administrație Publică și Direcția Economică.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Togănel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Juridică și Administrație Publică
Nr.6873/13.VI.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind acordarea de despăgubiri proprietarilor de terenuri a căror culturi au fost compromise de lucrările efectuate cu instalațiile la racordul de gaz, la Parcul Industrial- Platforma Vidrasău-Ungheni


În luna mai 2005 au fost demarate lucrările pentru instalațiile la racordul de gaz la Parcul Industrial- Platforma Vidrasău-Ungheni, parc a cărui recepție finală va avea loc la data de 6 iulie 2005.
Întrucât conducta de gaz urma să fie introdusă și pe terenurile proprietate privată a unor cetățeni și pe pășunea comunală, în prealabil s-a solicitat și s-a obținut acordul acestora condiționat de acordarea de despăgubiri pentru culturile existente și compromise de aceste lucrări.
În vederea stabilirii cuantumului despăgubirilor ce pot fi acordate, la solicitarea noastră Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Mureș cu adresa nr.5575/6.05.2005 ne-a comunicat producția de grâu și porumb din anul 2004 și prețurile practicate pe piața țărănească la aceste produse. Conform acesteia, în zona localității Ungheni producția la grâu a fost de 4135 kg/ha, iar la porumb de 4510 kg/ha, iar prețurile maxime practicate pe piața țărănească au fost de 5500 lei/kg la grâu și 3500lei/kg la porumb.
Astfel pentru suprafața de 17.708 mp pe care culturile de grâu au fost afectate, despăgubirea calculată la prețurile de mai sus este de 40.272.419 lei.
Supunem aprobării consiliului proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  SECRETAR GENERAL
Togănel Ioan