R O M Â N I A
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN

HOTÃRÂREA NR. 18
din 17 februarie 2005
privind transmiterea dreptului de administrare pentru un corp din imobilul ce apartine domeniului public judetean, situat in Tg.Mures, str.Revolutiei nr.45


Consiliul Judetean Mures,
Analizând Expunerea de motive nr.1410/09.02.2005 a Directiei Buget-Finante si Asistenta Economica,
In conformitate cu prevederile art.12 si 16 (2) din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia,
In temeiul prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala,

h o t a r a s t e :

Art. 1. (1) Se transmite dreptul de administrare asupra corpului C din imobilul ce apartine domeniului public judetean, situat in Tg.Mures, str.Revolutiei nr.45, de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, la Ansamblul Artistic "Muresul" Tg.Mures.
(2) Datele de identificare ale Corpului C sunt prevazute in Anexa la prezenta hotarâre.
Art.2. Inchirierea spatiilor pentru alte activitati precum si schimbarea destinatiei unor spatii, se va face numai cu aprobarea Consiliului Judetean.
Art.3. De indeplinirea prezentei hotarâri raspunde Directia Buget-Finante si Asistenta Economica precum si directorul Ansamblului Artistic "Muresul" Tg.Mures.
Art.4. Prezenta hotarâre se comunica: Directiei Buget-Finante si Asistenta Economica, Ansamblului Artistic "Muresul" Tg.Mures, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului.


PRESEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemneaza
SECRETAR GENERAL
Toganel Ioan

 


ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Buget-Finante si
Asistenta Economica
Nr. 1410/09.02.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind transmiterea dreptului de administrare pentru un corp din imobilul ce apartine domeniului public judetean, situat in Tg.Mures, str.Revolutiei nr.45

Imobilul situat in Tg.Mures, str.Revolutiei nr.45, apartine domeniului public judetean atestat prin H.G. nr.964/2002, la pozitiile 268-269 din Anexa 1 la hotarâre. El se afla in administrarea Directiei Judetene de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, iar in prezent, prin aplicarea strategiei nationale in domeniul drepturilor copilului si a derularii in judetul Mures a Programului "Copiii mai intâi", s-a desfiintat Centrul de Plasament nr.3, eliberându-se pâna in prezent mai multe corpuri de cladiri din acest imobil.
In acest context, se impune repartizarea spatiilor disponibile cu prioritate spre institutiile proprii, in vederea imbunatatirii activitatii acestora.
Intr-o situatie dificila se afla Ansamblul Artistic "Muresul" Tg.Mures a carui activitate de repetitii se desfasoara intr-un spatiu inchiriat, respectiv fostul Club TCM, in prezent proprietate a S.C. SERACOM SA Tg.Mures. Repetitiile sunt programate in doua schimburi, cu multe restrictii impuse de Asociatia de proprietari din vecinatatea salii de repetitie, ceea ce diminueaza calitatea activitatii.
Institutia solicita prin adresa nr.43/2005 spatii suplimentare pentru a programa activitatea ambelor sectii (româna si maghiara) doar dimineata.
Conducerea institutiei de cultura, vizitând spatiile libere din str.Revolutiei nr.45 Corp C, a constatat ca aici se pot asigura conditii optime de repetitii pentru una din sectii (maghiara) cu mici adaptari de functionalitate (demolarea unui zid despartitor).
In acest sens, se intentioneaza amenajarea unei sali de repetitii pentru formatia de dansuri, vestiar fete, vestiar baieti, dusuri fete, dusuri baieti, grup sanitar fete, grup sanitar baieti, sala de repetitie orchestra, magazie (de mâna) pentru costume, magazie pentru tehnica de sunet si lumini.
Costul lucrarilor se aproximeaza la circa 300 mil.lei, suma urmând a fi prevazuta in bugetul institutiei.
Având in vedere posibilitatile de crestere a nivelului de pregatire artistica precum si de diversificare a activitatilor Ansamblului, supunem aprobarii proiectul de hotarâre alaturat.

 

DIRECTOR
Bartha Iosif
  VAZUT,
VICEPRESEDINTE,
Groza Emil