R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 138
din 27 octombrie 2005
privind cuprinderea în domeniul public județean a conductei de alimentare cu apă realizate în cadrul investiției "Alimentare cu apă Parc Industrial - Platforma Vidrasău" și concesionarea acesteia spre exploatare, Societății Comerciale " Servicii de Utilități Rurale Mureș" SA

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive nr.12706/19 oct.2005 a Direcției Economice,
În conformitate cu prevederile art. 3 alin.(3) și art.7 lit. b) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,
În temeiul art. 109 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală,

h o t ă r ă ș t e:

Art. 1(1). Se aprobă cuprinderea în domeniul public al județului Mureș a conductei de alimentare cu apă realizate în cadrul investiției "Alimentare cu apă Parc Industrial Platforma Vidrasău", completându-se în mod corespunzător Anexa la HCJ nr.42/2001 cu modificări ulterioare, privind însușirea inventarului bunurilor care fac parte din domeniul public al județului Mureș.
(2) Datele de identificare a conductei sunt prezentate în anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se aprobă concesionarea conductei de alimentare cu apă spre exploatare, Societății Comerciale "Servicii de Utilități Rurale Mureș" SA, completându-se în mod corespunzător anexa la contractul de concesiune nr. 4992/1999, încheiat între Consiliul Județean și societate.
Art.3. De îndeplinirea prevederilor prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică și Direcția Tehnică, Drumuri, Poduri Județene și Investiții precum și Societatea Comercială "Servicii de Utilități Rurale Mureș" SA.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Direcției Tehnice, Drumuri, Poduri Județene și Investiții și Societății Comerciale " Servicii de Utilități Rurale Mureș"SA

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
SECRETAR GENERAL
Ioan Togănel

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr12706/19.10.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind cuprinderea în domeniul public județean a conductei de alimentare cu apă realizate în cadrul investiției "Alimentare cu apă Parc Industrial - Platforma Vidrasău"și concesionarea acesteia spre exploatare, Societății Comerciale" Servicii de Utilități Rurale Mureș" SA


Parcul Industrial Vidrasău reprezintă un proiect de anvergură al Consiliului Județean Mureș ce are ca scop principal îmbunătățirea mediului de afaceri local.
Proiectul s-a finanțat prin Programul Phare pentru Coeziune Socială și Economică, Infrastructură Locală și Regională cu implicarea ca autoritate contractantă a Ministerului Integrării Europene și ca autoritate de implementare a Agenției de Dezvoltare Regională 7 Centru.
Pentru asigurarea infrastructurii de utilități a Parcului, Consiliul Județean a promovat din bugetul județului o investiție conexă, respectiv obiectivul " Alimentare cu Apă Parc Industrial", ce a constat în realizarea unei conducte de alimentare cu apă a platformei industriale.
Investiția este în prezent finalizată, astfel că în acest moment se impune cuprinderea conductei în domeniul public al județului și stabilirea modului de exploatare.
Având în vedere că, în zona orașului Ungheni pe a cărui teritoriu administrativ se află conducta,(ce reprezintă practic o extindere a sistemului de alimentare cu apă local), distribuția apei se realizează prin SC " Servicii de Utilități Rurale Mureș" SA, societate cu acționar unic Consiliul Județean, se propune concesionarea directă către același operator , completându-se în acest scop anexa la contractul de concesiune nr.4992/1999, încheiat între Consiliul Județean și societate.

Având în vedere motivele expuse se propune adoptarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif

 

Văzut,
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza