R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 117
din 29 septembrie 2005
privind trecerea unui imobil din domeniul public județean în domeniul public al orașului Miercurea Nirajului

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive nr. 11340/22.09.2005 a Direcției Economice, precum și avizul comisiei de specialitate,
În conformitate cu prevederile Legii nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,
În temeiul prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

hotărăște:

Art.1(1) Se aprobă trecerea imobilului situat în orașul Miercurea Nirajului, str.Trandafirilor, nr.79, din domeniul public județean și din administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, în domeniul public al orașului Miercurea Nirajului și în administrarea Consiliului Local.
(2) Datele de identificare a imobilului sunt prezentate în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2 Prezenta hotărâre modifică Hotărârea Consiliului Județean nr.42/2001, cu modificările ulterioare, privind însușirea inventarului reactualizat al bunurilor care fac parte din domeniul public al județului Mureș.
Art.3 De respectarea prevederilor prezentei hotărâri răspunde Direcția Economică.
Art.4 Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș și Primarului orașului Miercurea Nirajului.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemnează
p.SECRETAR GENERAL
Viorel Iosib
Director executiv

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.11340/22.09.2005

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind trecerea unui imobil din domeniul public județean în domeniul public al orașului Miercurea Nirajului

Imobilul situat în Miercurea Nirajului, str.Trandafirilor, nr.79 aparține domeniului public județean, atestat prin HGR nr. 964/2002, la poziția 264 din Anexa 1 la hotărâre.
Până în prezent, s-a aflat în administrarea Direcției Județene de Asistență Socială și Protecție a Copilului pentru funcționarea Centrului de Plasament nr.4.
Având în vedere strategia de închidere a centrelor de plasament, începând cu data de 1 iulie 2005, a încetat activitatea Centrului de Plasament din orașul Miercurea Nirajului, conform noii organigrame a Direcției, adoptată prin HCJ nr.61/23.06.2005.
În aceste condiții, Primăria Miercurea Nirajului pe a cărei teritoriu administrativ se află imobilul, solicită Consiliului Județean prin adresa nr.3671/2005, transmiterea clădirilor care au aparținut fostului Centru de Plasament nr.4, și a terenurilor aferente, în domeniul public al orașului în vederea derulării unor activități ce cad în sfera sa de responsabilitate, cum ar fi: învățământ și alte servicii publice care nu s-au organizat până în prezent, datorită lipsei de spații.
Având în vedere faptul că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului nu mai are nevoie de spațiile respective, ținând cont de solicitarea autorităților locale din Miercurea Nirajului și destinația pentru care se solicită imobilul și care este în interesul public, propunem ca imobilul în care a funcționat fostul centru de Plasament nr.4 să fie transferat din domeniul public al județului Mureș și din administrarea Direcției Generale de Asistență Socială în domeniul public al orașului Miercurea Nirajului și în administrarea Consiliului Local.
Menționăm că în prezent imobilul este liber de sarcini, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului, fiind de acord cu schimbarea locației serviciului de exprimare liberă a opiniei copilului, înființat în cadrul subproiectului 123 Ms 03, prin transferarea acestuia în cadrul Complexului de servicii comunitare destinat protecției copilului cu handicap sever din Sighișoara (subproiect Ms 01.04).
Având în vedere motivele expuse, supunem aprobării proiectul de hotărâre alăturat.

 

DIRECTOR,
Bartha Iosif

 

Văzut,
VICEPREȘEDINTE
Emil Groza