RADU IOAN AXENTE

Din copilãrie, l-au atras artele frumoase, acumulând în acest domeniu numeroase cunoştinţe. A studiat pictura pe sticlã din ţarã şi strãinãtate.
Din anul 1975, picteazã pe sticlã, având un stil propriu. În decursul anilor, a participat la numeroase expoziţii de grup şi colective organizate de Asociaţia Artiştilor Plastici din judeţul Mureş şi din Bucureşti, în localitãţile: Târgu-Mureş, Sighişoara, Reghin, Târnãveni, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Bucureşti, Constanţa etc.
A organizat expoziţii personale în localitãţile Târgu-Mureş, Eforie-Nord, Bucureşti, la Cercul Militar Naţional, în anii 1993-2004, Teatrul Naţional ,,I.L. Caragiale”, în anii 2000-2006, Teatrul ,,Foarte Mic” în anul 2002, Olãneşti în anii 1997-2003 şi la Sovata în anul 2003.Are lucrãri în galerii şi colecţii particualre din ţarã şi din strãinãtate în Germania, Franţa, Olanda, Belgia, Spania, Portugalia, Ungaria, Austria, Italia, Cehia, Serbia, Finlanda, Suedia, Rusia, SUA, Canada, Japonia, China, Australia şi Anglia.
A fost prezentat în presa localã şi naţionalã precum şi la televiziunile naţionale şi în albumul ,,Asociaţia Artiştilor Plastici Mureş 1977 - 2004.”, autori Ilarie Gh. Opriş, Vasile Mureşan.Tehnica folositã: picturã în ulei şi tempera pe sticlã.

 


<< Purcaru Sabina Ana Sălăgean Ana >>