NICUŞAN GRIGORE

A absolvit Şcoala profesională de sticlar şi Liceul ,,Alexandru Papiu Ilarian” din oraşul Târgu-Mureş.
Este membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş din anul 1984. În anul 1989, a participat la Salonul Sticlei şi Ceramicii de la Muzeul de Artă din Bucureşti, obţinând premiul I, lucrarea fiindu-i achiziţionată. Din anul 1990, participă cu lucrări în sticlă la expoziţiile de artă meşteşugărească organizate în Sala de expoziţii ,,Unirea” şi în Cetatea Medievală, cu ocazia ,,Zilelor mureşenene” şi a târgurilor tradiţionale. Din anul 2003, participă cu regularitate la Târguri de Artă din comuna Lunca, organizate la Popasul ,,Izvorul”, din municipiul Bistriţa şi municipiul Reghin.
Are lucrări în colecţii particulare din ţară şi din străinătate: S.U.A. Canada, Italia, Franţa, Austria, Germania, Grecia, Cipru, Spania, Portugalia şi Ungaria.
Este prezentat în presa locală: ,,Cuvântul liber”, ,,24 ore mureşene”, ,,Zi de zi”, ,,Informaţia de Mureş”, în presa naţională şi străină şi la Televiziunea Târgu-Mureş.
,,Formele lucrărilor lui Nicuşan sunt variate, pornind de la platouri, întinse şi ondulate, pline de forme şi culoare, până la boluri şi vaze, adevărate opere sculpturale şi, totodată, adevărate picturi în care hazardul şi-a pus în el cuvântul.” (prof. Vasile Mureşan)

 


<< Negruţi Persida Novac Constantin >>