R O M Â N I A
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN

HOTÃRÂREA NR. 3
din 20 ianuarie 2005
privind aprobarea infiintarii Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Mures.


Consiliul Judetean Mures,
Vazând Expunerea de motive privind necesitatea infiintarii Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Mures, avizele de specialitate ale Comisiei juridica, ordine publica si integrare europeana, ale Comisiei economico-financiare si ale Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor,
Având in vedere prevederile art.9 din Ordonanta Guvernului nr.84/2001 privind infiintarea, organizarea si functionarea serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor si ale art.3 din Metodologia privind criteriile de dimensionare a numarului de functii din aparatul serviciilor comunitare de evidenta a persoanelor, constituirea patrimoniului si managementul resurselor umane, aprobata prin Hotarârea Guvernului nr.2104/2004, precum si Regulamentul cadru,
In temeiul prevederilor art. 104 (1) lit. s si art. 109 (1) din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala,

h o t a r a s t e :

Art.1. - Se aproba infiintarea Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Mures, ca institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Consiliului Judetean Mures, cu sediul in municipiul Tirgu. Mures, str. Calarasilor nr.26-28, judetul Mures.
Art.2. - Se aproba Structura organizatorica cu numarul total de personal si Statul de functii a Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Mures conform Anexelor I si II care fac parte integranta din prezenta.
Art.3 - Se aproba Regulamentul de organizare si functionare a Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Mures conform Anexei nr.III care face parte integranta din prezenta.
Art.4 - Se numeste cu delegatie director al Directiei de Evidenta a Persoanelor Mures, pâna la ocuparea postului prin concurs, in conditiile legii, domnul Ilies Ioan.
Art.5. - Cu ducerea la indeplinire a prezentei hotarâri se insarcineaza Directia Juridica si Administratie Publica, Directia Buget-Finante si Asistenta Economica si Serviciul Resurse Umane si Consilieri presedinte.

 

PRESEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  Contrasemneaza
SECRETAR GENERAL
Toganel Ioan

 


R O M Â N I A
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Nr.541 din 18.I.2005


EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind infiintarea Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Mures


In conformitate cu prevederile art.6 din Ordonanta Guvernului nr.84/2001 privind infiintarea, organizarea si functionarea serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor, "se infiinteaza in subordinea consiliilor judetene servicii publice comunitare de evidenta a persoanelor prin reorganizarea serviciilor de stare civila din aparatul propriu al consiliilor judetene, precum si a formatiunilor teritoriale de evidenta informatizata a persoanei."
Pentru punerea in practica a dispozitiilor ordonantei a fost adoptata Hotarârea Guvernului nr.2104/2004 pentru aprobarea Metodologiei privind criteriile de dimensionare a numarului de functii din aparatul serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor, constituirea patrimoniului si managementul resurselor umane, financiare si materiale, act normativ in care se prevede ca "statul de functii, numarul de posturi si regulamentul de organizare si functionare a serviciului public comunitar judetean de evidenta a persoanelor se stabilesc prin hotarâre a Consiliului judetean."
Posturile necesare functionarii serviciilor publice comunitare judetene de evidenta a persoanelor se asigura din posturile aprobate potrivit statelor de functii ale birourilor de evidenta a populatiei din cadrul serviciilor judetene de evidenta informatizata a persoanelor si din cele aflate in cadrul compartimentelor de stare civila din aparatul propriu al consiliilor judetene.
Art. 4 din H.G. nr.2104/2004 prevede ca numarul de posturi aferent fiecarui serviciu public comunitar local de evidenta a persoanelor se stabileste in functie de numarul populatiei din unitatea administrativ-teritoriala deservita, fiind de cel putin 35 de posturi pentru o populatie de peste 300.000 de locuitori.
In acelasi timp, alin.4 al art.5 din H.G. nr.2104 prevede ca in situatia când numarul respectiv de posturi este insuficient acesta poate fi suplimentat prin hotarâre a Consiliului judetean.
Având in vedere complexitatea activitatilor proprii si a indrumarii si controlarii celorlalte 102 servicii publice comunitare de evidenta a persoanelor si de stare civila existente in judet, precum si faptul ca populatia judetului Mures este la ora actuala de peste 585.000 de locuitori, propunem constituirea Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor cu un numar de 37 posturi. Mentionam ca la ora actuala sunt 11 posturi, din care sunt ocupate doar 9, ceea ce face ca activitatea sa se desfasoare in conditii necorespunzatoare. Ocuparea posturilor se va face treptat si prin concurs, conform prevederilor legale.
In conformitate cu dispozitiile art.104 alin.1 lit.h din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare, Consiliul Judetean hotaraste infiintarea de institutii publice si de servicii publice de interes judetean in conditiile legii; numeste si elibereaza din functie, in conditiile legii, conducatorii institutiilor si serviciilor publice pe care le-a infiintat si le aplica, daca este cazul, sanctiuni disciplinare, in conditiile legii.
Fata de cele precizate anterior supunem spre dezbatere si aprobare proiectul de hotarâre insotit de prezenta expunere de motive.

 

PRESEDINTE
Lokodi Edita Emöke
  SECRETAR GENERAL
Toganel Ioan