ROMÂNIA                                                                        PROIECT

                           JUDEȚUL MUREȘ                                     

                       CONSILIUL JUDEȚEAN

 

 

 

HOTĂRÂREA NR.

din  24 martie 2011

 

privind stabilirea costului mediu lunar de întreținere/beneficiar  în centrele de îngrijire și asistență și centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică din structura Direcției generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, pentru anul 2008 și pentru anul 2010

 

Consiliul Județean Mureș,

          Văzând Expunerea de motive nr.6434/22.III.2011 a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, privind necesitatea stabilirii costului mediu lunar de întreținere/beneficiar  în centrele de îngrijire și asistență și centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică din structura Direcției generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, precum și avizul comisiilor de specialitate,

          Având în vedere și prevederile art. 54 alin.4 din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 33 alin.1 din H.G. nr.268/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.448/2006, cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul art.97 alin.1 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

 

hotărăște:

 

          Art.1. Se aprobă costul mediu lunar de întreținere/ beneficiar adult în centrele de îngrijire și asistență și centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, pentru anul 2010, conform Anexei nr.1 la prezenta.

          Art2. Se aprobă costul mediu lunar de întreținere/ beneficiar în centrele de îngrijire și asistență și centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, pentru anul 2008, conform Anexei nr.2 la prezenta.

          Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Generale de Asistență Socială și  Protecția Copilului Mureș care răspunde de aducerea sa la îndeplinire.

 

 

 

               PREȘEDINTE                                              AVIZAT PENTRU LEGALITATE

 

            Lokodi Edita Emőke                                                      SECRETAR 

                                                                                       Aurelian Paul Cosma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ

DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI

 

540081, Tg. Mureș, str. Trebely, nr. 7, Tel: 0265-213512, 0265-211699, Fax: 0265-211561,

                                 E- mail. office@dgaspcmures.ro,  www.dgaspcmures.ro

 

NR......................

                                                                                                                             

Expunere de motive

 

privind stabilirea costului mediu lunar de întreținere/beneficiar  în centrele de îngrijire și asistență și centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică din structura Direcției generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, pentru anul 2008 și  pentru perioada 01 ianuarie-30 iunie 2010

 

 

          Având în vedere necesitatea aplicării prevederilor art.54 alin. 4 din Legea nr.448/2006, republicată cu modificările și completările ulterioare, și în conformitate cu prevederile art.33 alin.1 din H.G. nr.268/2007 cu modificarile ulterioare, potrivit cărora:

Art.54 alin. (4) din Legea nr.448/2006/R cu modificările și completările ulterioare „ Decontarea cheltuielilor dintre autoritățile administrației publice locale se face în baza costului mediu lunar al cheltuielilor efectuate în luna anterioară de centrul în care persoana cu handicap este îngrijită și protejată”

Art. 33 alin. (1) din H.G. nr.268/2007 cu modificările și completările ulterioare „în sensul art.53 alin (4) din Legea nr.448/2007 (devenit art.54, alin (4) după republicare), decontarea cheltuielilor se face în baza unui cost mediu lunar al cheltuielilor stabilit de consiliile județene, respectiv de consiliile locale ale sectoarelor municipiului București. La stabilirea costului mediu lunar al cheltuielilor se iau în calcul cheltuielile de personal și cheltuielile cu bunuri și servicii”.

Și având în vedere intenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș de a solicita decontarea cheltuielilor de întreținere pentru asistații din centrele rezidențiale pentru persoanele cu handicap din județul Mureș care au domiciliul în alte județe din România, apreciem că se impune stabilirea costului mediu lunar/asistat în centrele de îngrijire, asistență, recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoanele adulte cu handicap din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș pentru pentru anul 2008 și și pentru anul 2010.

În vederea stabilirii costului mediu lunar/asistat din centrele mai sus menționate au fost utilizate datele privind cheltuielile de personal, bunuri și servicii efectuate de centrele menționate în anul bugetar 2008 și 2010, conform adreselor întocmite de către Direcția Economică din cadrul D.G.A.S.P.C. Mureș.

Având în vedere cele prezentate mai sus supunem aprobării Consiliului Județean Mureș, proiectul de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar al unui beneficiar din centrele de îngrijire, asistență, recuperare și reabilitare neuropsihiatrică din structura Direcțiaia Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

 

 

 

         DIRECTOR GNERAL                               DIRECTOR ECONOMIC

 

          SCHMIDT LORAND                                       MEZEI VASILE