ROMÂNIA                                                               PROIECT

                      JUDEȚUL MUREȘ                                                        

                    CONSILIUL JUDEȚEAN          

                         

 

 

 

HOTĂRÂREA  NR.____

din 25 noiembrie 2010

 

privind modificarea anexei la HCJM nr.109/2010 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș și instituțiile publice subordonate, precum și a anexelor la HCJM nr.114/2010 privind stabilirea unor măsuri de organizare

a instituțiilor publice de sub autoritatea Consiliului Județean Mureș

 

 

Consiliul Județean Mureș,

          Văzând expunerea de motive nr.18.385 din 18.XI.2010 a Serviciului Resurse Umane,  privind modificarea anexei la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.109/2010 precum și a anexelor la Hotărârea Consiliului Județean Mureș  nr.114/2010,

Având în vedere solicitarea Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș nr.149/12.12.2010,

Potrivit prevederilor Legii-cadru nr.330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice,

În temeiul art.91 alin.(1), lit. a și alin.(2), lit.”c” precum și ale art.97, alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

 

hotărăște: 

 

          Art.1.  Anexa la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.109/2010 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș și instituțiile publice subordonate, precum și anexele la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.114/2010 privind stabilirea unor măsuri de organizare a instituțiilor publice de cultură de sub autoritatea Consiliului Județean Mureș, se modifică, după cum urmează:

1.    anexa la HCJM nr.109/2010 așa cum a fost modificată prin HCJM nr.116/26.08.2010, se modifică și se înlocuiește cu anexa 1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

2.    anexele I.3, I.6, II.3 și II.6 la HCJM nr.114/2010 așa cum au fost modificate prin HCJM nr.116/26.08.2010, se modifică și se înlocuiesc cu anexele 2, 3, 4, 5 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se însărcinează directorii-manageri ai Muzeului Județean Mureș și Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș.

 

                            

    PREȘEDINTE     

                                                          AVIZAT PENTRU LEGALITATE  

Lokodi Edita Emöke                                                     SECRETAR

 

                                                                                                       Aurelian Paul Cosma

    

          ROMÂNIA

     JUDEȚUL MUREȘ

  CONSILIUL JUDEȚEAN

SERVICIUL RESURSE UMANE

Nr. 18.385 din 18.XI.2010

 

EXPUNERE DE MOTIVE

la proiectul de hotărâre privind modificarea anexei la H.C.J.M. nr.109/2010 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș și instituțiile publice subordonate, precum și a anexelor la H.C.J.M. nr.114/2010 privind stabilirea unor măsuri de organizare a instituțiilor publice de sub autoritatea Consiliului Județean Mureș

 

 

Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.114 din 12 august 2010 au fost aprobate unele măsuri de organizare a instituțiilor publice de cultură de sub autoritatea Consiliului Județean Mureș precum și a Serviciului Public Județean SALVAMONT - SALVASPEO. Totodată s-au aprobat organigramele și statele de funcții pentru instituțiile publice prevăzute la art. III din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.63/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale.

Pentru încadrarea în numărul maxim de personal și raționalizarea cheltuielilor a fost

înființat Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, prin comasarea Școlii de Arte Târgu Mureș cu Centrul Județean de Conservare și Valorificare a Tradiției și Creației Populare Mureș. Față de numărul de posturi ale celor două instituții publice de cultură de 40 (30 la Școala de Arte și respectiv 10 la Centrul Județean de Conservare și Valorificare a Tradiției și Creației Populare Mureș) pentru instituția nou creată s-a fundamentat o organigramă de 31 de posturi.

          Volumul cererilor de înscriere a elevilor în anul I de studiu este comparabil cu cel din anii anteriori, numărul elevilor fiind de peste 100, fapt pentru care, cu respectarea normelor didactice stabilite prin reglementări specifice, nu s-a reușit acoperirea solicitărilor pentru un număr de peste 20 de potențiali elevi cu aptitudini. Astfel, au rămas neacoperite orele de corepetiție și teoria muzicii, competențe înscrise în programa școlară. Pe aceste considerente, sub nr.149/07.10.2010 Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș a solicitat suplimentarea numărului de posturi cu un post de cadru didactic. Totodată, pentru încadrarea în numărul maxim de posturi stabilit prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.63/2010 se impune reducerea numărului de posturi de la o altă instituție publică. Din analizele efectuate și ca urmare a consultării conducerilor executive ale instituțiilor publice de cultură de sub autoritatea Consiliului Județean Mureș s-a conturat soluția modificării numărului de personal de la Muzeul Județean Mureș în sensul diminuării acestuia prin reducerea unui post vacant de muzeograf din cadrul Secției Gurghiu. Organigramele și statele de funcții ale celor două instituții urmează a fi modificate corespunzător.

       Având în vedere cele de mai sus, se supune spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre privind modificarea anexei la HCJM nr.109/2010 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș și instituțiile publice subordonate, precum și a anexelor la HCJM nr.114/2010 privind stabilirea unor măsuri de organizare a instituțiilor publice de sub autoritatea Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE

 

Lokodi Edita Emöke

              

EP/2.ex.