OMÂNIA      ROMÂNIA                                                                      PROIECT                                                             

JUDEȚUL MUREȘ

CONSILIUL JUDEȚEAN                       

 

 

 

 

HOTĂRÂREA NR.__

din ____________  2010

privind modificarea și completarea HCJ nr.26/2010, cu modificările și completările ulterioare

 

 

Consiliul Județean Mureș,

Văzând Expunerea de motive nr.9344/21.06.2010 a Direcției Economice la proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea HCJ nr.26/2010 și a anexelor acesteia, cu modificările și completările ulterioare, precum și avizul comisiei de specialitate,

Ținând seama de dispozițiile art.19 din  Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul dispozițiilor art.91, alin(3), lit(a) și ale art.97, alin(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală republicată, cu modificările și completările ulterioare,

h o t ă r ă ș t e :

 

    Art.I. Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.26/2010 privind aprobarea bugetului pentru anul 2010, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

  1. La art.1, alin.(3) și alin.(4) se modifică și vor avea următorul conținut:

            „(3) Bugetul propriu al Consiliului Județean Mureș, alocațiile bugetare și transferurile către instituțiile finanțate integral sau parțial din bugetul Consiliului Județean, cu detalierea cheltuielilor pe articole și aliniate se face conform anexelor nr.2 de la 2/1 până la 2/86.

             (4) Se aprobă detalierea cheltuielilor pe articole și aliniate la instituțiile publice și activitățile finanțate parțial din venituri proprii conform anexelor nr.3 de la 3/1 până la 3/11.”

  1. Anexele nr.1, 2/1, 3, 10 și 11 la HCJ nr.26/2010, se modifică și se înlocuiesc cu anexele nr.1/b, 2/1/b, 3/b, 10/a și 11/b.

   Art.II. Anexele 1/b, 2/1/b, 2/86, 3/b, 3/11, 10/a și 11/b  fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

   Art.III. Prezenta Hotărâre intră în vigoare în data de 1 iulie 2010.

   Art.IV. De executarea prezentei hotărâri răspund instituțiile subordonate și direcțiile de specialitate din cadrul Consiliului Județean Mureș.

 

              P R E Ș E D I N T E

 

             Lokodi Edita Emőke

                                                                                         Avizat pentru legalitate 

                                                                                 SECRETAR

 

                                                                                          Aurelian Paul Cosma

 

 

 

 

ROMANIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. ……../21.06.2010

 

 

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind
modificarea și completarea HCJ nr.26/2010, cu modificările și completările ulterioare

 

 

Potrivit prevederilor articolului 19 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, Consiliul Județean poate aproba rectificarea bugetului propriu ca urmare a unor propuneri fundamentate ale ordonatorilor principali de credite.

Conform articolului 1 din Hotărârea Consiliul Județean nr. 85/2010 privind stabilirea unor măsuri pentru înființarea unui serviciu public de interes județean, se înființează Căminul pentru Persoane Vârstnice Ideciu de Jos ca serviciu public de interes județean, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Județean Mureș și în coordonarea metodologică a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, începând cu data de 01 iulie 2010, prin preluarea de sub autoritatea Consiliului local al comunei Ideciu de Jos și reorganizarea acestuia. Articolul nr.4 din această hotărâre prevede ca în termen de 30 de zile de la adoptare, aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș, să propună spre aprobare Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului nou înființat, Organigrama și Statul de funcții ale acestuia, inclusiv bugetul de venituri și cheltuieli.

Analizând execuția bugetului pe perioada 01.01.- 31.05.2010 la Căminul pentru Persoane Vârstnice Ideciu de Jos, rezultă necesitatea suplimentării cu 314.000 lei a bugetului aprobat pentru anul 2010. Propunem spre aprobare includerea în bugetul Consiliul Județean Mureș a bugetului Căminului pentru Persoane Vârstnice Ideciu de Jos  și suplimentarea acestuia prin diminuarea sumelor prevăzute la Autorități executive Titlul II Bunuri și servicii  cu suma de 314.000 lei, potrivit anexelor 1/b,3/b și 3/11.

Având în vedere execuția bugetului pe anul 2010 până în prezent și decalajele apărute în contractarea lucrărilor, serviciilor urmare a contestațiilor în cadrul derulării procedurilor de achiziție publică, rezultă necesitatea redimensionării unor cantități, implicit realocarea, ajustarea sumelor și a destinației acestora, în cadrul bugetului aprobat , propunându-se următoarele modificări:

- pentru prevenirea degradării în continuare a drumurilor județene se impune executarea de urgență și suplimentarea volumului lucrărilor de întreținere  de vară a drumurilor (desfundare șanțuri, decolmatare podețe, salubrizare margini de drum, reabilitări podețe) și includerea unor lucrări suplimentare în  programul lucrărilor de drumuri județene, potrivit anexei11/b.

- pentru asigurarea executării integrale și în termen a unor lucrări prevăzute în programul lucrărilor de investiții și reparații la spitale  potrivit anexei 10/a.
            Față de cele de mai sus propunem aprobarea proiectului de hotărâre alăturat.

 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Szabó Árpád

 

 

DIRECTOR

Bartha Iosif