R O M Â N I A                                              PROIECT
     JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN                                            

 

HOTĂRÂREA NR.
din  28 ianuarie 2010

 

privind modificarea Structurii organizatorice, Statului de funcții

și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale Direcției Generale

de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș

 

 

 

           Consiliul Județean Mureș,

           Văzând Expunerea de motive nr.1353 din 20.01.2010, Hotărârea Colegiului Director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș nr.10/17.11.2009, precum și  avizele comisiilor de specialitate,

Conform prevederilor Hotărârii Guvernului României nr.1.434/2004, privind atribuțiile și Regulamentul-cadru de organizare și funcționare al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș,

În temeiul alin. (1), lit.”d” coroborat cu alin.(5), lit.”a”, pct.2 al art.91, precum și al art. 97 alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

 

 

hotărăște:

 

 

Art.1. Cu data de 01 februarie 2010, se modifică Structura organizatorică, Statul de funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, conform anexelor I și II, III, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2. De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde Directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

 

 

 

 

                         PREȘEDINTE,

                   Lokodi Edita Emőke

                                                                                     Avizat pentru legalitate      

                                                                                            SECRETAR,                                                                     

                                                                                       Aurelian-Paul Cosma

 

 

 

 

 

CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ

 

DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI

 

540081, Tg. Mureș, str. Trebely, nr. 7, Tel: 0265-213512, 0265-211699, Fax: 0265-211561,

 E- mail. office@dgaspcmures.ro,  www.dgaspcmures.ro

Nr. 1353/20.01.2010

EXPUNERE DE MOTIVE

la proiectul de hotărâre privind modificarea Structurii organizatorice, Statului de funcții

și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale Direcției Generale

de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș

 

 

În conformitate cu prevederile art.13 lit.(d) din Regulamentul de Organizare și Funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, directorul general al direcției, supune spre aprobare Consiliului Județean Mureș, Structura organizatorică, Statul de funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare.

Inițierea proiectului de hotărâre se datorează apariției unor modificări în Structura organizatorică, Statul de funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, astfel:

-       închiderea Centrul de plasament nr.8 Reghin, cu data de 31.01.2010;

-       înființarea Complexului de case de tip familial Reghin - Petelea, cu sediu în Reghin, str. Subcetate nr. 26, ca serviciu funcțional al Direcției pentru Protecția Drepturilor Copilului din cadrul DGASPC Mureș, ca o consecință efectivă a acestei închideri, și raportat la identificarea și realizarea celor cuprinse în “Strategia de dezvoltare a serviciilor sociale în județul Mureș, în domeniul protecției și promovării drepturilor copilului și a persoanelor adulte cu handicap sau aflate la nevoie, pentru anii 2008 – 2011”,

-       înființarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Reghin, ca instituție de asistență socială fără personalitate juridică în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

Menționăm că, prin Hotărârile Colegiului Director ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș nr.3,4,5,6,7/17.11.2009, s-a aprobat propunerea de reorganizare a Complexului de Servicii Sociale pentru Persoane cu Dizabilități Neuropsihiatrice Călugăreni, Complexului de Servicii Sociale pentru Persoane cu Dizabilități Neuropsihiatrice Brîncovenești, Complexului de Servicii Sociale pentru Persoane cu Handicap Glodeni, Complexului de Servicii Sociale pentru Persoane cu Handicap Reghin și a Complexului de Servicii Sociale pentru Persoane cu Handicap Căpușu de Câmpie, dar aceste complexe nu au avizul de înființare și funcționare al Autorității Naționale pentru Persoane cu Handicap.

Având în vedere cele de mai sus, supunem spre dezbatere și aprobare modificarea Structurii organizatorice, Statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, conform anexelor la proiect de hotărâre.

 

DIRECTOR GENERAL,

 

Schmidt Lorand