ROMÂNIA                                                            PROIECT

   JUDEȚUL MUREȘ

CONSILIUL JUDEȚEAN

 

 

HOTĂRÂREA NR.____

din 7 aprilie 2005

privind  aprobarea convenției de cooperare cu Teatrul Național Tîrgu Mureș  pentru organizarea Festivalului Internațional TEATRU - IMAGINE– Tîrgu Mureș, mai 2005

 

 

 

 

         Consiliul Județean Mureș,

         Văzând expunerea de motive nr.3205/25.03.2005 la proiectul  de hotărâre privind aprobarea convenției de cooperare cu Teatrul Național Tîrgu Mureș pentru organizarea Festivalului Internațional TEATRU – IMAGINE, Tîrgu Mureș, mai 2005,

         În temeiul prevederilor art.104, alin.1, lit.”s” și 109 din Legea nr.215/2001, privind administrația publică locală,

 

h o t ă r ă ș t e :

 

         Art.1. Se aprobă cooperarea între Consiliul Județean Mureș și Teatrul Național din  Tîrgu Mureș, în vederea organizării Festivalului Internațional TEATRU – IMAGINE, mai 2005, potrivit convenției de cooperare cuprinsă în anexa care face parte din prezenta hotărâre.

         Art.2. Doamna Lokodi Edita Emöke, președintele Consiliului Județean Mureș, se împuternicește cu semnarea convenției de cooperare prevăzute la art.1.

         Art.3. De aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspunde Direcția Buget, Finanțe și Asistență Economică.

         Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Buget, Finanțe și Asistență Economică și Teatrului Național Tîrgu Mureș, cu sediul în Tîrgu Mureș, Piața Teatrului nr.1, județul Mureș.

 

 

                PREȘEDINTE

 

            Lokodi Edita Emöke

 

                                                                  AVIZAT PENTRU LEGALITATE

                                                                          SECRETAR GENERAL

 

                                                                               Ioan Togănel

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

         ROMÂNIA                                                     TEATRUL NAȚIONAL

    JUDEȚUL MUREȘ                                                  TÎRGU MUREȘ

CONSILIUL JUDEȚEAN

Nr.________/___________                                    Nr.______/____________

 

 

 

 

 

 

       CONVENȚIE DE COOPERARE

           în vederea organizării Festivalului Internațional 

       TEATRU – IMAGINE, mai 2005

 

 

 

I. PREAMBUL:

 

        Având în vedere prevederile art.104, alin.1, lit”s” din Legea administrației publice locale, precum și Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.___/_______,

        Cunoscând faptul că Teatrul Național din Tîrgu Mureș este una din instituțiile de cultură teatrală de importanță națională, care își aduce aportul la dezvoltarea culturii naționale și implicit a celei județene prin calitatea programelor realizate,

Intenționând promovarea județului Mureș din punct de vedere cultural, artistic și turistic, în țară și străinătate,

       

        Între

 

a.    CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ cu sediul în Tîrgu Mureș, str. Primăriei nr.2, având cod fiscal 4322980, cod IBAN RO03TREZ47624510220XXXXX, deschis la Trezoreria municipiului Tîrgu Mureș, reprezentat prin Președinte - Lokodi Edita Emöke și Secretar general - Togănel Ioan, pe de o parte

 

și

 

b.    TEATRUL NAȚIONAL TÎRGU MUREȘ, cu sediul în Tîrgu Mureș, Piața Teatrului nr.1, reprezentat prin Director general- Cristian Ioan și Director adjunct – Karp György,  pe de altă parte, se încheie prezenta convenție de cooperare, în următoarele condiții:

 

 

 

II. OBIECTUL ȘI SCOPUL CONVENȚIEI

 

Art.1. Obiectul convenției îl constituie organizarea în comun a Festivalului Internațional TEATRUL – IMAGINE, MAI 2005 care va avea loc în perioada 15 – 22 mai 2005 în municipiul Tîrgu Mureș.

 

 

Art.2. Convenția are drept scop promovarea cultural-artistică a județului Mureș, promovarea în străinătate a școlii românești de teatru, difuzarea culturii românești peste hotare, cunoașterea și adaptarea la condițiile românești a formelor de organizare teatrală și promovare a produsului cultural prin mijloace specifice Uniunii Europene, diseminarea valorilor artei teatrale și a culturii de calitate în rândul spectatorilor în cadrul comunităților multietnice din  județul Mureș și prin aceasta revigorarea unui public  permanent de teatru.

 

    III. DURATA CONVENȚIEI

 

Art.3. Prezenta convenție începe să producă efecte de la data semnării sale de către ambele părți, până la închiderea Festivalului Internațional TEATRU – IMAGINE, mai 2005.

 

IV. OBLIGAȚIILE  PĂRȚILOR

 

Art.4. Consiliul Județean Mureș participă în calitate de co-organizator al Festivalului Internațional TEATRU - IMAGINE, în perioada 15 – 22 MAI 2005 2005, prin punerea la dispoziția Teatrului Național din Tîrgu Mureș a sumei de 500.000.000 lei, sumă ce urmează a fi cheltuită pentru suportarea cheltuielilor generate de realizarea Programului Festivalul Internațional TEATRU - IMAGINE.

    Consiliul Județean Mureș va vira suma de lei 500.000.000 lei în contul Teatrului Național Tîrgu Mureș, în termen de _____ zile lucrătoare de la data semnării prezentei convenții.

 

Art.5. Teatrul Național Tîrgu Mureș are obligația de a desfășura toate activitățile specifice fiecărei etape din programul festivalului, așa cum acesta este stabilit în cuprinsul anexei nr.1 care face parte integrantă din prezenta convenție, asigurând din resurse proprii sau atrase de la alți parteneri finanțarea costurilor care s-au estimat a fi de 2.423.000.000 lei așa cum sunt detaliate în prezentarea programului.

    Teatrul Național Tîrgu Mureș se obligă să justifice cheltuirea sumei de 500.000.000 lei, primită de la Consiliul Județean Mureș, prezentând acestuia documente contabile justificative, în termen de ____ zile lucrătoare de la consumarea fondurilor alocate, cu respectarea programului festivalului.

    În cazul în care sumele de bani primite de Teatrul Național Tîrgu Mureș nu au fost folosite integral, sau nu au fost folosite potrivit destinației menționate la art.4 din prezenta convenție, acesta se obligă să le restituie Consiliului Județean Mureș, în termen de _____zile lucrătoare de la data finalizării Festivalului Internațional TEATRU - IMAGINE, mai 2005.

   

    V. RĂSPUNDEREA PĂRȚILOR - LITIGII

 

    Art.6. Pentru neexecutarea, sau executarea necorespunzătoare, ori cu rea credință, a obligațiilor asumate prin prezenta convenție, partea în culpă datorează celeilalte părți daune.

 

Art.7. Părțile convin să rezolve diferendele apărute în legătură cu executarea prezentei convenții pe cale amiabilă. În măsura în care rezolvarea diferendelor nu va putea fi făcută pe cale amiabilă, acestea vor fi deduse spre soluționare instanțelor judecătorești din județul Mureș.    

 

VI. DISPOZIȚII FINALE

 

Art.8. Prezenta convenție poate fi modificată prin acordul de voință al părților, exprimat prin act adițional scris.

 

Art.9. Prezenta convenție s-a încheiat azi, ____________, în două exemplare, câte unul pentru fiecare din părți.

 

 

                                            

               CONSILIUL JUDEȚEAN MURES                      TEATRUL NAȚIONAL TÎRGU MUREȘ

 

 

 

  PREȘEDINTE           SECRETAR GENERAL     DIRECTOR GENRAL  DIRECTOR ADJUNCT

 

Lokodi Edita Emöke      Togănel Ioan              Cristian Ioan            Karp György

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________

 

 


           ROMÂNIA                                                        Nr.3205/25.03.2005

     JUDEȚUL MUREȘ                                             Dosar  I.B.25                                          CONSILIUL JUDEȚEAN

        PREȘEDINTE

 

 

                 

EXPUNERE DE MOTIVE

la proiectul de hotărâre privind aprobarea convenției de cooperare cu Teatrul Național Tîrgu Mureș pentru organizarea Festivalului Internațional TEATRU – IMAGINE , Tîrgu Mureș, mai 2005

 

         Teatrul Național Tîrgu Mureș s-a adresat Consiliului Județean Mureș cu propunerea unui parteneriat, invitând autoritatea administrației publice locale constituită la nivelul județului Mureș să accepte statutul de co-organizator al Festivalului Internațional TEATRU – IMAGINE, mai 2005

         În anexă la solicitare, reprezentanții Teatrului Național din Tîrgu Mureș au prezentat programul festivalului, detaliind etapele pe care le presupune o asemenea manifestare: perioada de desfășurare, tipul de spectacol și locul de desfășurare, numărul de trupe invitate, condițiile de participare, numărul de persoane implicate în organizarea și prezentarea festivalului, prezentând totodată și costurile estimative ale activităților ce urmează a fi desfășurate.

         Astfel, costurile pe care le implică organizarea acestei manifestări culturale, se ridică la o valoare estimativă de 2.423.000.000 lei, care nu poate fi suportată numai prin contribuția Teatrului Național Tîrgu Mureș.

         Prin faptul că la acest festival, urmează a participa artiști, trupe de teatru, invitați din  mai multe țări, considerăm în interesul județului Mureș participarea consiliului județean la organizarea și finanțarea acestor manifestări culturale, pentru promovarea județului din punct de vedere cultural, artistic și nu în ultimul rând turistic.

     Având în vedere cele arătate, vă rugăm să aprobați cooperarea între Consiliul Județean Mureș și Teatrul Național  din Tîrgu Mureș,  potrivit proiectului de hotărâre alăturat și convenției care face parte integrantă din acesta, urmând ca, în calitate de co-organizator, Consiliul Județean Mureș să participe cu suma de 500.000.000 lei.

 

 

 

 

 

        PREȘEDINTE                                            SECRETAR GENERAL

 

           Lokodi Edita Emöke                                          Ioan Togănel