Casetă text:  

      

           ROMÂNIA                                          PROIECT

     JUDEȚUL MUREȘ                                                                 

CONSILIUL JUDEȚEAN                                        

 

 

 

H O T Ă R Â R E A   NR.

din                     2004

privind numirea reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. “Drumuri și Poduri Mureș”S.A.

 

 

Consiliul Județean Mureș,

          Analizând Expunerea de motive nr.1425/09.02.2005 a Direcției Buget-Finanțe și Asistență Economică,

          În conformitate cu prevederile Legii nr.31/1990 privind societățile comerciale, a art.13 alin.2 din statutul societății comerciale, modificat prin H.C.J. nr.5/2000,

          Ținând cont de art.8 lit.”e” din contractul de reprezentare nr.2N/2003 încheiat între Consiliul Județean Mureș și reprezentantul Adunării Generale a Acționarilor la S.C. “Drumuri și Poduri Mureș” S.A.,

          În temeiul art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

 

 h o t ă r ă ș t e : 

 

          Art.1 Se constată încetarea mandatului domnului Nemeș Gheorghe Valer, ca reprezentant al Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. “Drumuri și Poduri Mureș”S.A.

Art.2 Se numește ca reprezentant al Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la SC Drumuri și Poduri Mureș SA, d-l/d-na………………………..

          Art.3  Actualul contract de reprezentare, încheiat între Consiliul Județean Mureș și domnul ing.Nemeș Gheorghe Valer își pierde valabilitatea, urmând a se încheia contractul cu noul reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. “Drumuri și Poduri Mureș” S.A.

          Art.4 Pe baza prezentei hotărâri se vor înregistra modificările în Statutul Societății Comerciale la Registrul Comerțului.   

          Art.5 De realizarea prevederilor prezentei hotărâri răspunde Direcția Buget-Finanțe și Asistență Economică și directorul societății S.C. “Drumuri și Poduri Mureș” S.A.

          Art.6 Prezenta hotărâre se comunică Direcției Buget-Finanțe și Asistență Economică, S.C. “Drumuri și Poduri Mureș” S.A. și reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. “Drumuri și Poduri Mureș” S.A.

 

 

 

P R E Ș E D I N T E                       AVIZAT PENTRU LEGALITATE 

                                                                  SECRETAR GENERAL

Lokodi Edita Emöke                                          Togănel Ioan

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________

 

 

         ROMÂNIA

     JUDEȚUL MUREȘ

  CONSILIUL JUDEȚEAN

Direcția Generală Buget-Finanțe

  și Asistență  Economică

 Nr. 1425/09.02.2005

 

 

 

 

EXPUNERE DE MOTIVE

la proiectul de hotărâre privind numirea reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. “Drumuri și Poduri Mureș”S.A.

 

 

 

 

          S.C. “Drumuri și Poduri Mureș” S.A. s-a înființat prin reorganizarea Regiei Autonome a Drumurilor Locale Mureș, având ca acționar unic Consiliul Județean Mureș.

 

          La art.13, alin.2 din Statutul societății comerciale, așa cum a fost modificat prin H.C.J. nr.5/7 sept.2000, se prevede c㠓până la apariția unor noi reglementări privind societățile comerciale, având ca acționar unic consiliile locale, exercitarea drepturilor ce decurg din calitatea de acționar a Consiliului Județean Mureș, se realizează prin desemnarea de către acesta a unui singur reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor”.

 

          În acest sens, ultimul contract de reprezentare a fost încheiat de Consiliul Județean cu domnul ing.Nemeș Gheorghe Valer, respectiv Contractul 2N/2003, prelungit și pentru anul 2004 prin actul adițional nr.1.

 

          Constatându-se expirarea mandatului încredințat, se propune ca, în condițiile art.8 lit.”e” din Contractul de reprezentare nr.2N/2003 să fie numit un nou reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. “Drumuri și Poduri Mureș” S.A.

 

 

 

 

 

DIRECTOR                                               VĂZUT

Bartha Iosif                                        VICEPREȘEDINTE

                               Emil Groza