ROMÂNIA                                                        PROIECT

     JUDEȚUL MUREȘ                

CONSILIUL JUDEȚEAN

                                                                                                 

HOTĂRÂREA NR.______

                                                                                din 17 februarie 2005

 

privind aprobarea aderării Consiliului Județean Mureș la Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România

 

Consiliul Județean Mureș,

          Având în vedere expunerea de motive nr.1351 din10.02.2005 a Direcției Juridice și Administrației Publică,

          Luând în considerare prevederile art.11 și art.104, alin.1, lit.r din Legea nr.215/2001 privind  administrația publică locală,

          În temeiul art.109 din Legea administrației publice locale, nr.215/2001,

 

h o t ă r ă ș t e :

 

Art.1. Se aprobă  aderarea Consiliului Județean Mureș la Asociația Localităților și Zonelor Istorice  și de Artă din România, cu sediul central în municipiul Târgoviște, Județul Dâmbovița, în condițiile reglementate de Statutul acesteia, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

 Art.2. Se aprobă cuprinderea în Bugetul de venituri și cheltuieli al Județului Mureș, a cheltuielilor necesare aderării și plății cotizației anuale conform Statutului Asociației Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România. 

Art.3. Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului împreună cu Muzeul Județean se vor îngriji de întocmirea și depunerea documentelor de aderare, potrivit art.5 din Statutul asociației.

Art.4. Serviciul Administrație Publică și Secretariat va comunica prezenta hotărâre Direcției Buget-Finanțe  și Asistență Economică , Serviciului Urbanism și Amenajarea Teritoriului și Muzeului Județean care răspund de aducerea sa la îndeplinire, precum și. Asociației Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din  România.

 

 

 

            PREȘEDINTE                                                      

                                                                                

        Lokodi Edita Emöke                                                                  

AVIZAT PENTRU LEGALITATE

                                                          SECRETAR  GENERAL

                                                                                                                    Ioan Togănel

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

            ROMÂNIA                                                        

     JUDEȚUL MUREȘ                

CONSILIUL JUDEȚEAN

Nr.1351/ 10.02. 2005

 

 

EXPUNERE DE MOTIVE

la proiectul de hotărâre  privind aderarea Consiliului Județean Mureș la Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România
 
 
Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din  România cu sediul în Târgoviște, str.Calea Domnească, județul Dâmbovița a invitat Consiliul Județean Mureș să adere la această organizație nonguvernamentală, cu caracter nonprofit și apolitic. Asociația a fost înregistrată legal la data de 15.06.2004 conform Încheierii nr.23/I/A a Judecătoriei Târgoviște, iar membrii fondatori sunt unități administrativ teritoriale din  România.

            Studiind Statutul asociației, scopul și obiectul de activitate al acesteia, precizăm că din toate acestea reiese seriozitatea și bunele intenții  privind păstrarea patrimoniului cultural național, mijloacele de cercetare, conservare și restaurare a monumentelor și zonelor istorice.

          Având în vedere că Județul Mureș are un patrimoniu cultural și istoric foarte bogat,  prin efortul comun  al localităților și zonelor asociate s-ar realiza menținerea, revigorarea și punerea în valoare al acestuia, iar prin atelierele și laboratoarele organizate în cadrul Muzeului Județean s-ar putea contribui la  cercetarea, conservarea și restaurarea patrimoniului altor asociați din cadrul organizației.

          Costurile privind aderarea sunt de 1.000.000 lei, iar cotizația anuală este de 50 lei/locuitor pentru consiliile județene, revenindu-ne cca. 30.000.000 lei.

 În conformitate cu prevederile art.11 și art.104 lit.r din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, Consiliul Județean are dreptul de a adera la asociații naționale.

Având în vedere cele de mai sus, supunem aprobării Consiliului Județean proiectul de hotărâre alăturat.

 

 

            PREȘEDINTE                                                   SECRETAR GENERAL

                                                                                                                                    

        Lokodi Edita Emöke                                                Ioan Togănel