ROMANIA                                                 P R O I E C T

       JUDEȚUL MUREȘ                       

CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ

                

 

 

 

HOTĂRÂREA  NR.____

 

din 20 ianuarie 2005

 

privind modificarea anexelor la Hotărârea Consiliului Județean nr.56/2004

 

 

 

          Consiliul Județean Mureș,

          Văzând Expunerea de motive nr. 539/18.I.2005 a Secretarului General al Județului Mureș, prin care se propune schimbarea denumirii Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Brâncovenești în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Brâncovenești,

          Ținând seama de prevederile art.6 alin.4 din Legea nr.343 din 12 iulie 2004 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.102/1999 privind protecția specială și încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap, precum și de prevederile Legii nr.705/2001 privind sistemul național de asistență socială,

          În temeiul prevederilor art.107 (1) lit.”s” și art. 109 (1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

 

                                                h o t ă r ă ș t e :

 

          Art.1. Se modifică anexele 1-3 ale Hotărârii Consiliului Județean nr.56 din 16 decembrie 2004 -  organigramă, stat de funcții și regulament de organizare și funcționare – în sensul că se schimbă denumirea Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Brâncovenești în Centrul de Recuperare și Reabilitare  Neuropsihiatrică Brâncovenești, conform acordului Autorității Naționale pentru Persoane cu Handicap nr.330 din 11.I.2005.

          Art.2. Prezenta hotărâre intră în vigoare cu data înființării Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

          Art.3. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează direcțiile din aparatul propriu al Consiliului Județean Mureș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

 

 

 

 

          PREȘEDINTE                                         AVIZAT PENTRU LEGALITATE

                                                                           SECRETAR GENERAL

    Lokodi Edita Emöke                                                  Ioan Togănel

 

 

 

 

IT/DB

 

               ROMÂNIA                                                        

          JUDEȚUL MUREȘ

CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ

    Nr. 539/18 ianuarie 2005

 

                            

 

 

EXPUNERE DE MOTIVE

 

privind modificarea anexelor 1-3 la Hotărârea Consiliului Județean Mureș

nr.56 din 16 decembrie 2004

 

 

 

          Inspecția Regională Mureș pentru Persoanele cu Handicap, cu adresa nr.18 din 11 ianuarie 2005, ne face cunoscut faptul că Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Handicap este de acord cu schimbarea denumirii Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoanele cu Handicap Brâncovenești în Centrul  pentru Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Brâncovenești, anexând în acest sens copia adresei A.N.P.H. nr.330/11.I.2005.

          Propunerea de schimbare a denumirii Centrului este argumentată prin faptul că în acest fel ea va corespunde cu realitatea, respectiv cu tipul de handicap al asistaților din această instituție.

          Propunerea de schimbare a denumirii Centului pentru Recuperare din Brâncovenești este întemeiată pe prevederile art.6 alin.4 din Legea nr.343/2004 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului mnr.102/1999 privind protecția specială și încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap.

          Față de cele de mai sus propunem aprobarea proiectului de hotărâre anexat.

         

 

                                                SECRETAR GNENRAL

                                                    Ioan Togănel

 

 

 

I.T/D.B.

2 ex.