ROMÂNIA                                                                     PROIECT  

     JUDEȚUL MUREȘ

   CONSILIUL JUDEȚEAN

 

 

 HOTARÂREA  NR. _______                    

         din _____________2004

 

privind rectificarea suprafeței de teren aferentă

„Centrului de recuperare și plasament Sîncraiu de Mureș”

 

 

Consiliul Județean Mureș,

Văzând expunerea de motive nr.6897/10.08.2004 a Serviciului Urbanism și Amenajarea Teritoriului, privind rectificarea suprafeței de teren aferent㠄Centrului de recuperare și plasament Sîncraiu de Mureș” și solicitarea nr.3154/2004 a Consiliul local Sîncraiu de Mureș;

Având în vedere prevederile Legii nr.213/1999 privind proprietatea publică și regimul juridic al acestuia;

În temeiul articolului 109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

 

h o t ă r ă ș t e :

 

 

Art.1. Se aprobă diminuarea terenului aflat  în domeniul public al Județului Mureș, înscris în CF nr.750/I Sîncraiu de Mureș, nr.top 285/1, prin rectificare de la suprafața de 3,1577 ha la suprafața de 2,1900 ha, ca teren aferent Centrului de recuperare și plasament Sîncraiu de Mureș și modificare corespunzătoare a art.2 al Hotărârii nr.37/2000 a Consiliului Județean Mureș, conform planului de situație anexat.

Art.2. Se aprobă transmiterea terenului în suprafață de 0,9677 ha înscris în CF nr.750/I Sîncraiu de Mureș, nr.top 285/1, rămas disponibil,  din domeniul public al județului Mureș, în domeniul public al Comunei Sîncraiu de Mureș, conform planului de situație anexat.

            Art.3. Documentațiile tehnice necesare de dezmembrare și  evidențiere în CF a terenului și construcțiilor, se vor elabora de către Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului din aparatul propriu al Consiliului Județean Mureș.

Art.4. Direcția Buget-Finanțe și Asistență Economică va elabora documentația necesară rectificării elementelor de identificare a bunului imobil „Centru de recuperare și plasament Sîncraiu de Mureș”, cuprins în Inventarul bunurilor imobile care aparțin domeniului public al județului Mureș, aprobat cu HG nr.964/2002 – Anexa 1.

Art.5. Direcția Buget-Finanțe și Asistență Economică va acorda asistență  Consiliului comunei Sîncraiu de Mureș, pentru elaborarea documentației necesare rectificării , prin cuprinderea bunului imobil „Teren în suprafață de 9677 mp (0,9677 ha), a Inventarului domeniului public al comunei, aprobat prin HG nr.964/2002 – Anexa 75.

Art.6. Ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri se încredințează Direcției Juridice și Administrației Publice , Serviciului Urbanism și Amenajarea Teritoriului și Direcției Buget-Finanțe și Asistență Economică.

 

    PREȘEDINTE

                        Lokodi Edita Emöke                         

 

                                                                        AVIZAT PENTRU LEGALITATE

                                                                                 SECRETAR GENERAL

                                                                                       Ioan Togănel

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

ROMÂNIA

JUDEȚUL MUREȘ

CONSILIUL  JUDEȚEAN

Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului

Nr.6897/10.08.2004

 

 

EXPUNERE DE MOTIVE

 

privind rectificarea suprafeței de teren aferentă

„Centrului de recuperare și plasament Sîncraiu de Mureș”

 

 

Date generale:

 

-         Centrul de recuperare și plasament este constituit dintr-un complex de clădiri (căsuțe de tip familial și clădirea bazei de recuperare), amplasate pe un teren în suprafață de 3,1577 ha, situat în localitatea Sîncraiu de Mureș, comuna Sîncraiu de Mureș, județul Mureș;

 

-         Construcțiile și terenul se constituie în bun imobil, ce figurează la poziția 265 cod clasificare 1.8.12 din inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al Județului Mureș, aprobat prin Hotărârea Guvernului României, nr.964/05.09.2002 – Anexa 1;

 

Situația terenului aferent Centrului:

 

-         Premergător, elaborării proiectului pentru realizarea Centrului, s-a procedat la identificarea și asigurarea unui teren de amplasament, estimat la cca. 3,0 ha .

-         Prin schimbul de terenuri între IAS Sîncraiu de Mureș și Consiliul comunei Sîncraiu de Mureș, aprobat prin Decretul nr.367/1991, s-a asigurat suprafața de 3,1577 ha, teren proprietatea Statului Român înscris în CF nr.750/I Sîncraiu de Mureș sub nr top (nou) 285/1.

-         Potrivit Art.2 din Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.37/07.09.2000 „Se aprobă cuprinderea în domeniul public al județului a imobilului, construcții și teren în suprafață de 3,1577 ha, înscris în CF nr.750/I, aflat în proprietatea Statului Român, nr.top 285/1 situat în comuna Sîncraiu de Mureș, județul Mureș, pe care se realizează noul Centru”.

-         Documentele ce au stat la baza efectuării schimbului, cât și ulterior la evidențierea în CF, nu conțineau o notificare grafică sau un plan topografic, privind delimitarea exactă a acestui teren, ca rezultat al dezmembrării din terenul sub nr.top (vechi) 285 – CF nr.750/I Sîncraiu de Mureș.

-         Delimitarea aproximativă a terenului de amplasament, aferent Centrului, a rezultat potrivit documentației tehnice, proiect nr.1033 faza P.T. (Planșa A10 – Plan de situație trasare) elaborat de către SC ANCONA SA, aprobat pentru execuție prin Autorizația de construire nr.240/01.02.1994 emisă de către Consiliul Județean Mureș.

-         Ca urmare a executării construcțiilor și a delimitării terenului aferent amplasării și funcționării Centrului, pe bază de măsurători topografice de precizie s-a stabilit a fi necesară o  suprafață de 2,1900 ha, rezultând o diferență de 0,9677 ha, față de terenul în suprafață de 3,1577 ha, conform planului de situație sc.1:1000, anexat.

 

CONCLUZII ȘI PROPUNERI

           

-         Terenul în suprafață de 2,1900 ha, aferent Centrului de recuperare și plasament Sîncraiu de Mureș, asigură buna funcționare a acestei instituții.

 

 

                                                            - 2 -

           

-         Terenul rămas disponibil în suprafață de 0,9677 ha, poate reîntregii suprafața totală de teren deținută de către  Comuna Sîncraiu de Mureș, diminuată prin atribuirea de teren în scopul construirii „Ansamblului de locuințe” realizat prin A.N.L, amplasat în vecinătatea Centrului, teren solicitat a fi restituit de către Consiliul local Sîncraiu de Mureș cu adresa nr. 3154/2004.

 

Față de cele prezentate se propune aprobarea:

-         Diminuării terenului aflat în domeniul public al  Județului Mureș, înscris în CF nr.750/I Sîncraiu de Mureș, nr.top 285/1, prin rectificare de la suprafața de 3,1577 ha la suprafața de 2,1900 ha, ca teren aferent Centrului de recuperare și plasament Sîncraiu de Mureș;

-         Transmiterea terenului în suprafață de 0,9677 ha înscris în CF nr.750/I Sîncraiu de Mureș, nr.top 285/1, rămas disponibil  din domeniul public al județului Mureș, în domeniul public al Comunei Sîncraiu de Mureș, potrivit proiectului de Hotărâre anexat.

 

 

 

 

                        VIZAT

                        VICEPREȘEDINTE                                                    ARHITECT ȘEF

 

                 ing.Frătean Petru Alexandru                                                     arh.Dunca Doru