PROIECT

 

 

 

H O TĂ R Â R E A  NR._____

din _______/2004

 

 

privind transformarea funcției publice de referent III. asistent în inspector I. asistent pe statul de funcții al Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului Mureș

 

 

Consiliul Județean Mureș,

Văzând Expunerea de motive nr._____/_________ al Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului Mureș, privind necesitatea transformării postului d-lui PETRIȘOR ADRIAN din referent III. asistent în inspector I. asistent în urma finalizării studiilor superioare, prezentând  adeverință de licență, precum și a Statului de funcții al D.G.P.D.C. Mureș cu un număr de 48 funcții publice aprobate în urma avizului nr.4261/05.06.2003 al Agenției Naționale al Funcționarilor Publici,

            În conformitatea prevederilor art.28 alin.(4) din O.U.G. nr.123/2003 privind creșterile salariale ce se vor acorda personalului din sectorul bugetar, potrivit căreia „promovarea în condițiile legii, a persoanelor încadrate în funcția de debutant, precum și a celor care au absolvit studii la nivel superior în specialitatea în care își desfășoară activitatea se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate într-un post de nivel superior”.

            În temeiul prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

 

h o t ă  r e ș t e:

 

 

Art.1.  Se aprobă transformarea postului de funcționar public din Statul de funcții al Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului Mureș și anume:

-         referent III. asistent  în -  inspector  I. asistent

Art.2. Prezenta hotărâre va produce efecte juridice după acordarea avizului favorabil al Agenției Naționale al Funcționarilor Publici.

Art.3. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se însărcinează Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului Mureș

 

 

     PREȘEDINTE,

 

Lokodi Edita Emőke   

                                                                     AVIZAT  PENTRU LEGALITATE:

 

                                                                           SECRETAR GENERAL,

 

                                                                                    Ioan Togănel

 

 

 

 

 

 

 

CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ

DIRECȚIA GENERALĂ PENTRU PROTECȚIA DREPTURILOR COPILULUI

Tg-Mureș, Str. Gheorghe Marinescu nr.62, Telefon: 211699; Fax: 211012

 

Nr._______/_________

 

 

EXPUNERE  DE  MOTIVE

la proiectul  de Hotărâre a Consiliului Județean Mureș

 

 

privind transformarea funcției publice de referent III. asistent în inspector I. asistent pe statul de funcții al Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului Mureș

 

 

Direcția Generală Pentru Protecția Drepturilor Copilului Mureș funcționează cu 1.045 posturi din care 48 funcții publice conform Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr.41/19.06.2003.

În cursul anului 2004 d-l PETRIȘOR ADRIAN și-a finalizat studiile superioare în specialitatea în care își desfășoară activitatea și a solicitat încadrarea pe funcția publică conform studiilor.

În conformitate cu Statul de funcții al D.G.P.D.C. Mureș aprobat cu avizul nr.4261/05.06.2003 al Agenției Naționale al Funcționarilor Publici,  susnumitul a fost numit în funcția publică de referent III. asistent în cadrul Compartimentului Contabilitate.

Având în vedere prevederile art.28 alin.(4) din O.U.G. nr.123/2003 privind creșterile salariale ce se vor acorda personalului din sectorul bugetar, potrivit căreia „Promovarea în condițiile legii, a persoanelor încadrate în funcția de debutant, precum și a celor care au absolvit studii la nivel superior în specialitatea în care își desfășoară activitatea se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate într-un post de nivel superior” se propune transformarea postului din:

-         referent III. asistent   în    -  inspector I. asistent

În urma transformărilor nu se va modifica numărul de funcții publice aprobate de A.N.F.P. și nici gradul acestora.

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,                                        Văzut:    

        Domby Carol                                    SECRETAR GENERAL,

                                                                          Ioan Togănel