Casetă text:

ROMÂNIA                                                PROIECT

JUDEȚUL MUREȘ                                                           

CONSILIUL JUDEȚEAN

 

 

 

 

H O T Ă R Â R E A   NR.

din                       2004 

privind transmiterea dreptului de administrare a imobilului aparținând domeniului public județean, situat în Târgu Mureș, str.Mărăști, nr.8

 

 

 

         Consiliul Județean Mureș,

Analizând Expunerea de motive a Direcției Buget-Finanțe și Asistență Economică nr.6319/23.07.2004,

         În conformitate cu articolele 12 și 16 (2) din Legea nr.213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia,

         În temeiul art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

 

h  o t ă r ă ș t e :

 

         Art.1 (1) Se transmite dreptul de administrare asupra imobilului – clădire școală cu internat ce aparține domeniului public județean, situat în Târgu Mureș, str.Mărăști, nr.8 de la Școala Specială nr.2 la Muzeul Județean Mureș.

         Art.2 Închirierea spațiilor pentru alte activități precum și schimbarea destinației unor spații, se va face numai cu aprobarea Consiliului Județean.

         Art.3 De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde Direcția Buget-Finanțe și Asistență Economică precum și directorul Muzeului Județean Mureș.

         Art.4 Prezenta hotărâre se comunică Direcției Buget-Finanțe și Asistență Economică, Muzeului Județean Mureș,  Școlii Speciale nr.2 Târgu Mureș și Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului.

 

 

 

 

         PREȘEDINTE                              

                  

      Lokodi Edita Emöke                      AVIZAT PENTRU LEGALITATE       

                SECRETAR GENERAL

                                             

 Ioan Togănel

 

 

________________________________________________________

 

      ROMÂNIA

   JUDEȚUL MUREȘ

CONSILIUL JUDEȚEAN

Direcția Buget-Finanțe și Asistență

         Economică

   Nr.6319/23.07.2004

 

EXPUNERE DE MOTIVE

la proiectul de hotărâre privind transmiterea dreptului de administrare a imobilului aparținând domeniului public județean, situat în Târgu Mureș, str.Mărăști, nr.8

 

 

         Imobilul, clădirea B - școală cu internat, situat în Târgu Mureș, str.Mărăști, nr.8 aparține domeniului public județean, atestat prin H.G. nr.964/2002, la poziția nr.273 din Anexa nr.1 la hotărâre.

         Prin Hotărârea Consiliului Județean nr.67/2001, acest imobil a fost dat în administrare Școlii Speciale nr.2, parterul și etajul I fiind folosit pentru învățământul special (săli de curs și laboratoare) iar etajele II și III erau folosite ca dormitoare pentru copiii din Centrul de plasament nr.3.

         Prin aplicarea strategiei naționale în domeniul drepturilor copilului, vor fi desființate centrele de plasament, copiii instituționalizați urmând să fie mutați în case de tip familial.

         În acest sens, în județul Mureș ca urmare a derulării Programului “Copiii mai întâi”, s-a desființat Centrul de plasament nr.3, eliberându-se astfel imobilul din str.Mărăști nr.8.

         Ținând cont de problemele cu care se confruntă Muzeul Județean, instituție subordonată Consiliului Județean, datorită lipsei acute de spații necesare pentru funcționare, precum și de solicitarea acestuia prin adresa nr.194/2004, propunem transmiterea dreptului de administrare a imobilului către această instituție.

         Menționăm că, depozitele secției de arheologice-istorie care au fost evacuate din clădirea BCR sunt depozitate provizoriu în sălile de expoziție din Palatul Culturii, cabinetele de lucru pentru muzeografi se află de asemenea în spațiul expozițional, iar spațiile în care funcționează atelierele de restaurare – conservare din imobilul situat în str.Bolyai, nr.18 trebuie evacuate urgent, ca urmare a neprelungirii contractului de închiriere de către S.C. Locativ S.A., clădirea în cauză fiind revendicată și câștigată în instanță de către fostul proprietar.

         În adresa nr.208/2004, pe care o anexăm proiectului de hotărâre, Muzeul Județean ne prezintă modul de repartizare a spațiilor din imobilul solicitat, astfel încât să funcționeze în condiții corespunzătoare, iar spațiile ce se vor elibera în Palatul Culturii precum și la Secțiile de etnografie și științe ale naturii, vor fi folosite pentru expoziții temporare.

         Având în vedere motivele expuse, propunem aprobarea proiectului de hotărâre anexat.   

 

DIRECTOR                                  VĂZUT

Bartha Iosif                          VICEPREȘEDINTE

           Emil Groza

 

 

 

 

________________________________________________________

 

 

 

 

ROMÂNIA

JUDEȚUL MUREȘ

CONSILIUL JUDEȚEAN                                                                                         ANEXĂ

                                                                                                                 la Hotărârea Consiliului Județean nr. _____

 

 

 

S I T U A Ț I A

privind datele de identificare a imobilului – clădire școală cu internat (corp B), situat în  Tg.Mureș, str.Mărăști, nr.8

 

 

Nr.

Crt.

Cod de clasif.

Denumirea bunului

Elemente de identificare

Valoare de inventar

-lei-

Obs.

1

1.6.2

Clădire B școală cu internat și teren aferent *

Clădire P+3, cu fundație de beton, zidărie de cărămidă și terasă cu hidroizolație necirculabilă, situată în Târgu Mureș, str.Mărăști, nr.8

 

2.006.158

Valoare nereactualizată

 

         * Terenul va fi delimitat prin măsurători.