ROMÂNIA                                                                      

JUDEȚUL MUREȘ                                                          PROIECT                      

CONSILIUL JUDEȚEAN

 

 

 

 

HOTĂRÂREA NR……..

        din……………………….. 2004

privind aprobarea Planului de ocupare a funcțiilor publice

din aparatul propriu al Centrului județean de Consultanță Agricolă Mureș

- pentru anul 2005

 

 

 

 

         Consiliul Județean Mureș,

         Văzând Expunerea de motive nr.8688 din 23 septembrie 2004 a Serviciului Resurse Umane și Consilieri Președinte, prin care se propune spre aprobare Planul de ocupare a funcțiilor publice din aparatul propriu de specialitate al Centrului Județean de Consultanță Agricolă Mureș, pentru anual 2005,

         În conformitate cu prevederile art.20, 21 și 90 din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată,

Având în vedere Ordinul președintelui Agenției Naționale a Funcționarilor Publici nr.2753/2004, de aprobare a Instrucțiunilor pentru elaborarea Planului de ocupare a funcțiilor publice ,

În temeiul art.109 alin.(1) din Legea administrației publice locale nr.215/2001,

 

h o t ă r ă ș t e:

 

 

         Art.1. Se aprobă Planul de ocupare a funcțiilor publice din aparatul propriu de specialitate al Centrului Județean de Consultanță Agricolă Mureș, pentru anul 2005, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

         Art.2. De executarea prezentei răspunde Centrul Județean de Consultanță Agricolă Mureș.

 

 

 

     PREȘEDINTE,

 

 Lokodi Edita Emöke                        AVIZAT PENTRU LEGALITATE

                                                          SECRETAR GENERAL

 

                                                               Ioan Togănel

 

________________________________________________________

 

 

 

ROMÂNIA

JUDEȚUL MUREȘ

CONSILIUL JUDEȚEAN

 Nr.8688 din 23 septembrie 2004

Dosar IV/.2

 

EXPUNERE DE MOTIVE

la proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare

a funcțiilor publice din cadrul aparatului propriu al Centrului Județean de Consultanță Agricolă Mureș,  pentru anul 2005

 

 

Agenția Națională a Funcționarilor Publici în temeiul art. 20 alin. (1) lit. „o” din Legea nr. 188/1999, privind Statutul funcționarilor publici, republicata, elaborează anual Planului de ocupare a funcțiilor publice la propunerea autorităților și instituțiilor publice din administrația publică în vederea definitivării proiectului hotărârii Guvernului pentru aprobarea Planului de ocupare a funcțiilor publice.

In conformitate cu  prevederile art. 21 alin (1) din Legea nr. 188/1999, republicată, prin planul de ocupare a funcțiilor publice  se stabilește:

    a) numărul funcțiilor publice rezervate promovării funcționarilor publici care îndeplinesc condițiile legale;

    b) numărul funcțiilor publice care vor fi rezervate absolvenților programelor de formare specializată în administrația publică, organizate de Institutul Național de Administrație sau de instituții similare din străinătate;

    c) numărul funcțiilor publice care vor fi ocupate prin concurs;

    d) numărul funcțiilor publice care vor fi înființate;

    e) numărul funcțiilor publice care vor fi supuse reorganizării;

    f) numărul maxim de funcții publice pe fiecare clasă, categorie și pe grade profesionale;

    g) numărul maxim al funcțiilor publice de conducere.

            Conform prevederilor art. 1 alin. (2) din Ordinul nr. 2753/2004 al Președintelui Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, privind aprobarea Instrucțiunilor pentru elaborarea Planului de ocupare a funcțiilor publice, datele  mai sus amintite vor fi transmise Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. cu respectarea dispozițiilor art. 90 din Legea nr. 188/1999, și ale art. XVI din titlul III din Legea nr. 161/2003, respectiv, funcțiile publice se stabilesc prin hotărâre a consiliului județean cu avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Potrivit art. 10 alin. (1) din ordinul mai sus menționat, planul de ocupare a funcțiilor publice pentru anul 2005, cu  propunerile cu privire la modalitățile de ocupare a funcțiilor publice vacante au fost transmise sub formă de proiect la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. De menționat faptul că propunerile din planul de ocupare a funcțiilor publice pentru anul 2005 nu implică obligativitatea instituției de a ocupa și asigura finanțarea acestor posturi.

Întrucât există centre locale de consultanță agricolă cu zonă foarte mare de activitate unde un singur specialist nu face față iar cheltuielile de deplasare în teren sunt foarte  ridicate prin încadrarea a doi specialiști se va putea face o reorganizare a centrelor locale de consultanță agricolă în așa fel încât raza de activitate a fiecărui specialist să fie mai eficient delimitată.

De asemenea, întrucât Centrul Județean de Consultanță Agricolă Mureș nu are în organigramă nici post de contabil șef sau auditor ar fi necesar un consilier juridic în cele 20 de centre de consultanță agricolă locale, existente la momentul actual pe raza județului, intervenind uneori probleme de natură juridică care depășesc competențele specialistului agricol.

            Având în vedere cele de mai sus, se supune spre aprobare proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare a funcțiilor publice din aparatul propriu de specialitate al Centrului Județean de Consultanță Agricolă Mureș,  pentru anul 2005, conform anexei.

 

 

 

 

           PREȘEDINTE,

 

   LOKODI EDITA EMÖKE                                                SEF SERVICIU,

 

    Elena Gâlea