Casetă text:

ROMÂNIA                                                 PROIECT

JUDEȚUL MUREȘ                                                             

CONSILIUL JUDEȚEAN

 

 

 

H O T Ă R Â R E A   NR.

din                       2004 

privind organizarea activității de control trafic rutier

 

 

 

          Consiliul Județean Mureș,

Având în vedere Expunerea de motive a Direcției Buget-Finanțe și Asistență Economică nr.8734/24.09.2004,

          În conformitate cu prevederile articolelor 22 și 41 din Ordonanța Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor,

          În temeiul prevederilor art.109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

 

h  o t ă r ă ș t e :

 

          Art.1 Începând cu data de 1 ianuarie 2005, activitatea de control trafic rutier pe drumuri județene și eliberarea autorizațiilor speciale pentru depășirea limitelor legale de tonaj și/sau gabarit, se organizează în cadrul aparatului Consiliului Județean, realizându-se prin personalul de specialitate al Direcției Tehnice, Drumuri, Poduri Județene și Investiții.

          Art.2 Contractul de prestări servicii nr.10/2000 încheiat între Consiliul Județean Mureș și SC Drumuri și Poduri Mureș SA își menține valabilitatea până la 31 dec.2004.

          Art.3 Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă prevederile art.3 din H.C.J. nr.11/1999 privind stabilirea unor tarife și taxe locale.

          Art.4 De îndeplinirea prezentei hotărâri răspunde Direcția Tehnică, Drumuri, Poduri Județene și Investiții.

          Art.5 Prezenta hotărâre se comunică Direcției Buget-Finanțe și Asistență Economică, Direcției Tehnice, Drumuri, Poduri Județene și Investiții precum și S.C. Drumuri și Poduri Mureș SA.

 

 

 

          PREȘEDINTE                     

                  

      Lokodi Edita Emöke                        AVIZAT PENTRU LEGALITATE        

                SECRETAR GENERAL

                                               

 Ioan Togănel

 

 

 

       ____________________________________________________________

 

 

 

                ROMÂNIA

         JUDEȚUL MUREȘ

      CONSILIUL JUDEȚEAN

Direcția Buget-Finanțe și Asistență

          Economică

   Nr. 8734/24.09.2004

 

EXPUNERE DE MOTIVE

la proiectul de hotărâre privind organizarea activității de control trafic rutier

 

 

 

          În conformitate cu prevederile art.22 din O.G. nr.43/1997 privind regimul drumurilor, Consiliul Județean este administratorul drumurilor județene.

          Activitatea de control trafic rutier și eliberare a autorizațiilor speciale pentru depășirea limitelor legale de tonaj și/sau gabarit și încasarea taxelor specifice a fost încredințată direct prin H.C.J. nr.11/1999 Societății Comerciale Drumuri și Poduri Mureș SA, societate cu acționar unic Consiliul Județean.

          În Contractul de prestări servicii nr.10/2000 încheiat în acest scop între Consiliul Județean și societate s-a prevăzut ca din sumele încasate (cuvenite bugetului județului) societatea să rețină 5,5% comision pentru serviciile prestate.

          În ultimul timp, activitatea se desfășoară cu multe disfuncționalități, încasările nerealizându-se la nivelul estimat, societatea informându-ne constant că procentul de 5,5% din sumele încasate  nu mai acoperă nivelul cheltuielilor efectuate pentru această activitate.

          În această situație, având în vedere calitatea de administrator al drumurilor județene pe care o are Consiliul Județean, ținând cont de perspectiva privatizării S.C. Drumuri și Poduri Mureș SA, se propune renunțarea la împuternicirea acordată acesteia privind activitatea de control trafic rutier și eliberare autorizații speciale pentru depășirea limitelor legale de tonaj și/sau gabarit și organizarea activității în cadrul aparatului propriu al Consiliului Județean, realizarea ei cu personal de specialitate din cadrul Direcției Tehnice, Drumuri, Poduri Județene și Investiții, modificându-se în mod corespunzător atribuțiile prevăzute în fișa postului pentru persoanele ce vor fi desemnate a se ocupa de această activitate.

 

 

 

 

DIRECTOR                                    VĂZUT

Bartha Iosif                           VICEPREȘEDINTE

           Emil Groza