ROMÂNIA                                                   PROIECT 

     JUDEȚUL MUREȘ

   CONSILIUL JUDEȚEAN

 

 

 HOTARÂREA  NR. _______                    

             din _____________2004

 

privind avizarea Planului urbanistic zonal

„Aeroport și Parc industrial, județul Mureș”

 

 

Consiliul Județean Mureș,

Văzând expunerea de motive nr.9074/01.10.2004 a Serviciului Urbanism și Amenajarea Teritoriului, privind avizarea Planului urbanistic zonal „Aeroport și Parc industrial, județul Mureș”, precum și Avizul unic nr.43/21.09.2004 al Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și de urbanism, de pe lângă Consiliul Județean Mureș,

Având în vedere prevederile art.56, alineat (1) din Legea nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul,

 În temeiul articolului 109 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală,

 

h o t ă r ă ș t e :

 

 

Art.1. (1) Se avizează Planului urbanistic zonal „Aeroport și Parc industrial, județul Mureș”.

           (2) Avizul unic nr.43/21.09.2004 al Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și de urbanism, de pe lângă Consiliul Județean Mureș, precum și Avizul Autorității Aeronautice Civile, fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2. Planului urbanistic zonal „Aeroport și Parc industrial, județul Mureș” se va aproba de către Consiliul orașului Ungheni și de către Consiliul comunei Sînpaul.

 

    PREȘEDINTE

                Lokodi Edita Emöke                    

 

                                                AVIZAT PENTRU LEGALITATE

                                                         SECRETAR GENERAL

                                                           Ioan Togănel

 

___________________________________________________________

 

 

ROMÂNIA

JUDEȚUL MUREȘ

CONSILIUL  JUDEȚEAN

Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului

Nr.9074/ 01.10.2004

 

EXPUNERE DE MOTIVE

 

privind avizarea Planului urbanistic zonal

„Aeroport și Parc industrial, județul Mureș”

 

          Coexistența în aceeași zonă de amplasament, a două mari obiective ale județului Mureș, respectiv a Aeroportului Tîrgu Mureș și a Parcului industrial și având în vedere programele de perspectivă privind dezvoltarea și amplificarea activităților acestor obiective, a rezultat ca oportună și necesară elaborarea și aprobarea unei documentații de urbanism, concretizată printr-un Plan urbanistic zonal.

          Prin planul urbanistic zonal s-a analizat o suprafață de 1.106 ha, situată în teritoriile administrative ale orașului Ungheni și comunei Sînpaul, ce cuprinde construcțiile existente (aeroportuare, ale parcului industrial, construcțiile cu alte destinații și locuințe),  căile de circulație rutieră și feroviară (DN 15 – E60, DC 124 C, linia CF curentă Deda – Războieni), precum și rețelele tehnico edilitare (apă, gaz, telefonie, electricitate) existente, toate acestea fiind situate în zona adiacentă aeroportului, guvernată de restricțiile și reglementările stabilite de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

          Față de situația existentă în zonă, prin Planul urbanistic zonal, elaborat, se instituie reglementări urbanistice de utilizare  a terenurilor din zona studiată, pentru realizarea de noi investiții (construcții, lucrări de infrastructură și de rețele tehnico-edilitare), potrivit programelor pe termen imediat, mediu și de lungă durată, prevederile Planului urbanistic zonal fiind totodată, în conformitate cu reglementările tehnice și a actelor normative în vigoare.

          Potrivit art.37 din Legea nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și de urbanism, de pe lângă Consiliul județean Mureș, procedând la analizarea acestei documentații, a aprobat emiterea Avizului unic nr.43/21.09.2004.

          Planul urbanistic zonal „Aeroport și Parc industrial, județul Mureș” a fost avizat de către:

-         Comisia pentru agricultură, activități economico-financiare, amenajarea teritoriului și urbanism, a Consiliului orașului Ungheni, cu nr.2966/01.10.2004.

-         Comisia pentru agricultură, activități economico-financiare, amenajarea teritoriului și urbanism, a Consiliului comunei Sînpaul, cu nr.1251/20.09.2004.

-         Autoritatea Aeronautică Civilă.

Față de cele prezentate și în conformitate cu prevederile art.56, alineat (1) din Legea nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, se propune avizarea Planului urbanistic zonal „Aeroport și Parc industrial, județul Mureș”, potrivit proiectului de Hotărâre anexat.

 

                   VIZAT

                   VICEPREȘEDINTE                                           ARHITECT ȘEF

               ing.Frătean Petru Alexandru                                 arh.Dunca Doru