R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 193
din 19 decembrie 2013
privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. "Parc Industrial Mureș" S.A, privind administrarea societății

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.24.146/13.XII.2013 a Direcției Juridice și Administrație Publică, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile HCJM nr.99/2013 privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. Parc Industrial Mureș S.A., ale HCJM nr.93/2009 privind acordarea unui nou mandat Consiliului de Administrație al S.C." Parc Industrial Mureș"S.A, precum și pe cele ale O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice,
În conformitate cu prevederile art. art.91 alin.(1), lit."a" și art.97, alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare

hotărăște:

Art.1. Se acordă un mandat special dlui Sigmirean Mircea, reprezentantul Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C "Parc Industrial Mureș" S.A, să voteze la următoarea ședință A.G.A. prelungirea mandatului membrilor actualului Consiliu de Administrație, până la constituirea unui nou consiliu, format din administratori selectați în condițiile O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, dar nu mai mult de 6 luni.
Art.2. Prezenta hotărâre se comunică Consiliului de Administrație al S.C. "Parc Industrial Mureș" S.A. și Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Juridică și Administrație Publică
Nr. 24.146/13.XII.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. "Parc Industrial Mureș" S.A, privind administrarea societății

În conformitate cu prevederile HCJ nr.99/2013, Consiliul Județean Mureș, în calitate de acționar majoritar la S.C "Parc Industrial Mureș" S.A, este reprezentat în Adunarea Generală a Acționarilor, de către dl. Sigmirean Mircea - consilier în cadrul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte.
Domnul Sigmirean Mircea este astfel mandatat să îndeplinească atribuțiile care, conform Statutului societății aparțin Adunării Generale, printre aceste atribuții numărându-se și cele referitoare la administrarea societății.
Având în vedere faptul că, actualul consiliu de administrație al societății urmează a-și împlinii mandatul de 4 ani - încredințat prin HCJM nr.93/30 iulie 2009, raportat la prevederile O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, a fost demarată procedura de selecție a noilor administratori în condițiile de reglementare ale acestui act normativ.
La procedura de selecție organizată în data de 16 iulie 2013, s-au prezentat doar doi candidați pe cele șapte posturi posibile, ambii fiind selectați întrucât au îndeplinit condițiile de selecție impuse.
În acest context de fapt, întrucât nu se poate constitui un nou consiliu de administrație cu 2 din cei 7 membri statutari, astfel cum se prevede în Statutul și Actul Constitutiv al societății, propunem prelungirea mandatului membrilor actualului consiliu de administrație, până la constituirea noului consiliu - în număr de 7 membri, dar nu mai mult de 6 luni.
În sensul mai sus arătat, precizăm faptul că actualul consiliu de administrație - prin comitetul de nominalizare, a hotărât reluarea procedurii de selecție în vederea selectării celorlalți 5 membri, în condițiile de reglementare ale OUG nr.109/2011, drept pentru care supunem spre aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre