R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 191
din 19 decembrie 2013
privind aprobarea unui protocol de colaborare în vederea furnizării unor servicii publice de interes județean

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.24.148/13.12.2013 a Direcției Juridice și Administrație publică, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere dispozițiile art. 91 alin. (1) lit. "d" și lit. "e", coroborate cu cele ale alin.(5) lit. "a" pct.3 din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art. 91 alin.(6), litera "a" art. și ale art. 97 alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea între Consiliul Județean Mureș, Spitalul Clinic Județean Mureș, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Tîrgu Mureș, Asociația "Maria Nobrega", Crucea Roșie România, Asociația Medical Creștină "Spital Lukas" Laslea și Asociația Cluburilor Lions District 124 România, în vederea asigurării asistenței medicale în mediul rural prin intermediul unui centru multifuncțional de sănătate, în condițiile prevăzute în Protocolul de colaborare cuprins în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, Președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Juridice și Administrație Publică și Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș, Spitalului Clinic Județean Mureș, Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Tîrgu Mureș, Asociației "Maria Nobrega", Crucii Roșii România, Asociației Medical Creștine "Spital Lukas" Laslea și Asociației Cluburilor Lions District 124 România, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Juridică și Administrație Publică
Nr. 24.148/13.12.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru aprobarea unui protocol de colaborare în vederea furnizării unor servicii publice de interes județean

În conformitate cu prevederile art.91 alin. (1) lit. "d", coroborate cu cele ale alin.(5) lit. "a" pct.3 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, consiliul județean asigură cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor de interes public județean în domeniul sănătate.
De asemenea, potrivit dispozițiilor art.52 din O.G. nr.70/2002 privind administrarea unităților sanitare publice de interes județean și local, cu modificările și completările ulterioare, la propunerea autorităților care dețin managementul spitalicesc, pot fi înființate centre de sănătate multifuncționale, ca unități fără personalitate juridică, în structura spitalelor județene, municipale sau orășenești, pentru a asigura un pachet de servicii medicale adaptat nevoilor comunităților locale, cu avizul autorității administrativ-teritoriale pe a cărui rază urmează să funcționeze.
În raport de aceste prevederi legale și de necesitățile de furnizare de servicii medicale în zonă, în scopul înființării unui centru multifuncțional de sănătate, Consiliul Județean Mureș a aprobat, prin Hotărârea nr.75/2013, cuprinderea în domeniul public al județului Mureș a unui imobil situat în localitatea Archita, urmare trecerii acestuia din domeniul public al comunei Vînători și din administrarea Consiliului Local Vînători în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș.
În vederea asigurării funcționării acestui centru, respectiv pentru reabilitarea clădirii, dotarea minimă obligatorie și asigurarea personalului de specialitate medico-sanitar, se impune încheierea de către Consiliul Județean Mureș și Spitalul Clinic Județean Mureș - în a cărui structură ar urma să funcționeze centrul, a unui protocol de colaborare cu unele instituții și organizații neguvernamentale.
Astfel, obiectul acestui protocol îl constituie cooperarea părților semnatare, în conformitate cu competențele legale sau cu cele stabilite prin actele lor de înființare, pentru desfășurarea unor activități în vederea atragerii de fonduri, atât din surse publice, cât și private, precum și a contribuțiilor în natură necesare funcționării centrului.
Față de cele mai sus prezentate, supunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE,
CIPRIAN DOBRE