R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 186
din 19 decembrie 2013
privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2013 al S.C. "Parc Industrial Mureș" S.A.

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.24.150/13.12.2013 a Direcției Economice la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2013 al S.C." Parc Industrial Mureș"S.A., adresa nr.519/12.12.2013 a S.C."Parc Industrial Mureș" S.A., precum și avizul comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile art.4. alin. (1) lit. "a" și art.10 alin. (2) din Ordonanța Guvernului nr.26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară,
Luând în considerare prevederile Ordinului Ministrului Finanțelor Publice nr.214/2013 privind aprobarea formatului și structurii bugetului de venituri și cheltuieli întocmit de către unii operatori economici, precum și a anexelor de fundamentare a acestuia,
În temeiul dispozițiilor art.91 alin.(2) lit."d" și ale art.97 alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. (1) Se aprobă bugetul de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2013 al S.C."Parc Industrial Mureș" S.A. conform anexei, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(2) Documentele din anexă modifică și înlocuiesc anexele 1,2,4 și 5 la Hotărârea Consiliului Județean nr.45/2013.
Art.2. Se mandatează dl. Sigmirean Mircea, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. "Parc Industrial Mureș" S.A., să voteze în Adunarea Generală a Acționarilor bugetul de venituri și cheltuieli rectificat, conform articolului 1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică S.C."Parc Industrial Mureș" S.A., Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș și dl-lui Sigmirean Mircea, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.24.150/13.XII.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2013 al S.C. "Parc Industrial Mureș" S.A.

Consiliul Județean Mureș este acționar majoritar la SC Parc Industrial Mureș S.A., societate înființată în anul 2003 cu scopul administrării Parcului Industrial Mureș, obiectiv finanțat în cadrul Programului PHARE 2001 Facilitatea Suplimentară pentru Investiții, fiind asociat cu următoarele consilii locale:Ungheni, Sânpaul, Iernut și Luduș.
În conformitate cu prevederile articolului 4 alin (1) lit"a" din Ordonanța Guvernului nr.26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară, bugetele de venituri și cheltuieli ale operatorilor economici la care unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici sau dețin o participație majoritară se aprobă prin hotărâre a consiliului județean.
De asemenea art.10 alin (2) din OG nr.26/2013 prevede că operatorii economici pot proceda la rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli prin hotărârea consiliului județean, atunci când din motive temeinic justificate sunt necesare modificări ale nivelului unor indicatori economico-financiari aprobați, astfel:
  - depășirea limitelor maxime la cheltuielile de natură salarială,
  - reducerea profitului brut/majorarea pierderii și/sau a dividendelor cuvenite bugetului de stat sau local,
  - reducerea productivității muncii,
  - creșterea nivelului cheltuielilor totale la 1.000 lei venituri totale,
  - depășirea nivelului plăților restante,
  - în alte situații impuse de prevederile legale.
Prin adresa nr. 23980/12.12.2013 SC Parc Industrial S.A. prezintă propunerea de rectificare a bugetului pe anul 2013.
Rectificarea bugetara este necesară în special datorită reducerii substanțiale a veniturilor societății din cauza nefinalizării negocierilor privind vânzarea unui teren în valoare de 432.193 lei. De asemenea s-au redus veniturile din chirii și taxa de administrare, ca urmare a diminuării numărului de chiriași, respectiv nu a fost posibilă încasarea taxei de administrare de la clienți din cauza crizei economice. Cheltuielile cu utilitățile au crescut datorită inflației, și creșterii tarifelor practicate de furnizori.
Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2013 al SC Parc Industrial Mureș SA respectă forma și structura aprobată de OMFP nr.214/2013, cu precizarea că anexele de fundamentare nr.6-9 nu se completează având în vedere obiectul de activitate, precum și faptul că societatea nu are arierate și nici împrumuturi.
Față de cele expuse mai sus, propunem spre aprobare prezentul proiect de hotărâre.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre

DIRECTOR
Bartha Iosif