R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.167
din 31 octombrie 2013
pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Clubul Sportiv "RingBox" Tîrgu-Mureș în vederea organizării Finalei Campionatului Național al Speranțelor Olimpice la Box

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere Expunerea de motive nr.20.612/24.X.2013 a Direcției Economice, adresa cu nr.13.823/17.07.2013 a Clubului Sportiv "RingBox" Tîrgu-Mureș și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea între Consiliul Județean Mureș și Clubul Sportiv "RingBox" Tîrgu-Mureș pentru organizarea Finalei Campionatului Național al Speranțelor Olimpice, în condițiile prevăzute de Convenția de cooperare cuprinsă în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș și Clubului Sportiv "RingBox" Tîrgu-Mureș cu sediul în Tîrgu Mureș, Str. Depozitelor, Nr.1, Ap. 3, Tîrgu-Mureș, județul Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.20.612/24.X.10.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Clubul Sportiv "RingBox" Tîrgu-Mureș" în vederea organizării Finalei Campionatului Național al Speranțelor Olimpice la Box

Având în vedere posibilitatea de a organiza la Tîrgu-Mureș un eveniment sportiv pugilistic deosebit, Clubului Sportiv "RingBox" Tîrgu-Mureș solicită Consiliului Județean Mureș sprijin financiar, în valoare de 5.000 lei, pentru organizarea Finalei Campionatului Național al Speranțelor Olimpice la Box, care se va desfășura în perioada 01- 07 decembrie 2013. Întrucât, după mulți ani, în data de 26 iunie 2013, după întrunirea ședinței Biroului Federal, Clubul Sportiv "RingBox" Tîrgu-Mureș a obținut dreptul de a organiza la Tîrgu-Mureș evenimentul mai sus menționat, organizatorii nu au putut identifica exact complexitatea și implicațiile financiare pe care le-ar presupune organizarea unui astfel de eveniment.
Clubul Sportiv "RingBox" desfășoară activități cu caracter sportiv - BOX oferind sportivilor posibilitatea de a alege o formă de evoluție individuală, promovând spiritul de competiție în obținerea unor performanțe sportive deosebite. De asemenea, clubul sportiv organizează stagii de pregătire și cantonamente în vederea antrenării sportivilor pentru competițiile interne și internaționale, aplicând și strategii pentru descoperirea aptitudinilor și talentelor sportive în unități de învățământ, pe categorii de vârstă (9 - 25 ani).
Dezvoltarea activităților întreprinse până în prezent, precum și vizibilitatea Județului Mureș ar putea cunoaște o continuă deschidere competițională și de promovare, având în vedere organizarea la Tîrgu-Mureș a evenimentului sportiv - Finala Națională a Speranțelor Olimpice la Box, un turneu care va fi transmis live pe internet și va beneficia de un sistem de scor unic. Se așteaptă de la sportivii mureșeni să obțină cel puțin 2 medalii și să ofere publicului un spectacol deosebit prin meciurile disputate în Sala Polivalentă din Târgu-Mureș. Cei prezenți vor asista la meciuri competiționale și vor avea posibilitatea de a întâlni sportivi și antrenori de notorietate, pentru că la această etapă finală vor participa reprezentanți ai Lotului Național și conducerea Federației Române de BOX - Leonard Dorin Doroftei și Francisc Vaștag.
În baza prevederilor art.91 alin.(6) lit. a din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, potrivit cărora consiliile județene pot încheia convenții de colaborare cu alte persoane juridice în vederea finanțării și realizării unor acțiuni comune, propunem spre aprobare participarea Consiliului Județean Mureș la organizarea Finalei Campionatului Național al Speranțelor Olimpice la Box, potrivit convenției și proiectului de hotărâre alăturat.

 

Președinte
Ciprian Dobre

Director Economic
Bartha Iosif