R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.166
din 31 octombrie 2013
pentru aprobarea participării Consiliului Județean Mureș la organizarea celei de-a XIX-a ediții a Târgului Internațional de Carte Tîrgu-Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.20.611/24.10.2013 a Direcției Economice privind aprobarea participării Consiliului Județean Mureș la organizarea celei de-a XIX-a ediții a Târgului Internațional de Carte Tîrgu-Mureș, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă participarea Consiliului Județean Mureș la organizarea celei de-a XIX-a ediții a Târgului Internațional de Carte Tîrgu-Mureș, în condițiile prevăzute de Convenția de colaborare cuprinsă în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș și Asociației "Breasla Cărții Maghiare din România", loc. Tîrgu-Mureș, str. Păltiniș, nr. 4, jud. Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.20.611/24.10.2013

Expunere de motive
pentru aprobarea participării Consiliului Județean Mureș la organizarea celei de-a XIX-a ediție a Târgului Internațional de Carte Tîrgu-Mureș

Asociația "Breasla Cărții Maghiare din România" organizează cea de-a XIX-a ediție a Târgului Internațional de Carte, care va avea loc în Tîrgu-Mureș, la Teatrul Național, în perioada 14-16 noiembrie 2013. Drept urmare, prin adresa cu nr. 19256/08.10.2013, asociația solicită sprijinul financiar al Consiliul Județean Mureș care s-a implicat și în edițiile anterioare în desfășurarea acestor tipuri de activități menite să ofere publicului o altfel de prezentare a lumii cărților.
Târgul își va aștepta vizitatorii timp de trei zile, în foaierul și sălile de spectacole ale Teatrului Național, iar potrivit organizatorilor, mureșenii se vor bucura nu numai de prezentări de carte și noutăți ale tiparului, ci și de piese de teatru, recitaluri de poezie, diferite momente muzicale și activități variate pentru copii. Astfel, de evenimentele organizate vor putea beneficia toți participanții - copiii, de programele dedicate lor, din prisma atractivității lecturii: poveștile și mirajul lor cu psihologia lecturii pentru povești, ilustrări de carte, jocuri și confecționare obiecte de artă, pregătirea și confecționarea de păpuși-personaje de poveste; tinerii-adolescenți, de programele desfășurate în sala underground iar, adulții și nu numai, de piese de teatru, prezentări de carte și spectacole muzicale.
Asociația "Breasla Cărții Maghiare din România", invită publicul la activități și spectacole desfășurate sub egida centenarului Weöres Sándor, o incursiune vie în lumea poeziei și a dramaturgiei din perspectiva scrierilor clasice. Organizarea acestor activități implică găzduirea a 36 de persoane - membrii ai formațiilor AKKEZDET PHIJAI și KALAKA din Ungaria, precum și asigurarea necesarului corespunzător desfășurării unui astfel de eveniment - închirieri de instalații și echipamente de sonorizare, închirieri de bunuri și servicii, închirieri de sală, activități de marketing și publicitate, inclusiv realizarea programelor aferente. În acest sens, s-a înaintat Consiliul Județean Mureș o propunere în vederea realizării în comun a manifestării menționate, considerându-se un bun prilej de promovare a intereselor comune, ținând cont de succesul înregistrat în anii anteriori și particularitatea de a fi un târg internațional de profil al zonei.
Întrucât se consideră că este un eveniment cultural de tradiție, care promovează eficient imaginea județului Mureș, prin activitățile culturale întreprinse și implicarea la nivel internațional al organizațiilor județene, propunem aprobarea încheierii unei convenții de colaborare între Consiliul Județean Mureș și Asociația "Breasla Cărții Maghiare din România", filiala Tîrgu-Mureș, județul Mureș, urmând ca în calitate de partener, Consiliul Județean Mureș să sprijine această acțiune cu suma de 5.000 lei și utilizarea, în regim gratuit, a Sălii Mici, în data de 14.11.2013, orele 18.00-20.00.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre

DIRECTOR
Bartha Iosif